BLÅSTE I LOVEN: Snoop Dogg er kjent for sin marihuana-bruk. På den eksklusive etterfesten på Nesodden røyket både han og publikum uforstyrret mens politiet var tilstede under hele arrangementet. Foto: TV 2.
BLÅSTE I LOVEN: Snoop Dogg er kjent for sin marihuana-bruk. På den eksklusive etterfesten på Nesodden røyket både han og publikum uforstyrret mens politiet var tilstede under hele arrangementet. Foto: TV 2.

<span data-lab-color="txt-red" class="txt-red" id="ext-gen1627">Politiet blåser i Snoop Doggs&nbsp;</span><span data-lab-color="txt-red" class="txt-red" id="ext-gen1623">marihuana-fest:</span>

– Politiet smilte og koste seg mens Snoop og fansen røykte dop

NESODDEN (TV 2): Hip hop-legenden Snoop Dogg og fansen fikk røyke marihuana på Nesodden-nachspiel uten at politiet grep inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter konserten med «Snoop Dogg aka Snoop Lion» i Oslo spektrum søndag kveld, dro han videre til Nesodden for å holde nachspiel for rundt 700 fans.

TV 2 var tilstede på festen på «Signalen», som ligger ved Nesoddtangen brygge

To politibiler var parkert utenfor utestedet, og det var også ansatte fra Securitas på plass.

– Politiet koste seg

Alt vaktholdet til tross, ingen brøt inn eller gjorde noe forsøk på å stoppe festen da både Snoop Dogg selv, og et stort antall av publikum åpenlyst røkte marihuana under det drøye to timers lange showet.

Arrangementet hadde 18 års aldersgrense.

Eier av utestedet Signalen sier hadde kontakt med politiet under hele arrangementet, og så at de gikk rundt om på området.

– Politiet grep aldri inn, eller sa noe på at publikum, eller Snoop Dogg selv røkte. De virket veldig fornøyde med arrangementet - de smilte og koste seg - og sa det var bra at alt hadde gått så rolig for seg, sier eier av Signalen Dick Jensen til TV 2 mandag etter festen.

Først da det kom inn klager på musikkstøy fra nabokommunen Asker og Bærum på andre siden av fjorden, valgte politiet å bryte opp nachspielet.

Etterforsker ikke videre

TV 2 får opplyst fra Follo politidistrikt at politiet ikke kommer til å etterforske det angivelige narkobruket videre og at dette ikke er noen sak hos dem.

– Politiet var der først og fremst for sikkerheten, sier jourhavende jurist Patrck Stensby til TV 2. 

Han sier det kan være at politiet som var tilstede ikke skjønte at det ble røyket dop fra scenen eller blant publikum, og at det kan være grunnen til at de ikke grep inn.

Han understreker likevel at det er svært uheldig hvis en artist bruker narkotika på scenen. Han avviser også at kjendissatusen kan ha vært årsaken til at ikke politiet gikk til aksjon

– Det har ikke noe å si om du heter Ola Nordmann eller Snoop Dogg. Narkotika er ulovlig, sier Stensby. 

Innehaver Dick Jensen mener politiet gjorde rett i sin vurdering.

– Så lenge folk oppførte seg, så tror jeg de (politiet red. anm.) så litt mellom fingrene på at folk tok seg en blås. Selv synes jeg hele arrangementet gikk på skinner, sier Jensen.

– Men hva synes du selv om at det ble røkt såpass store mengder med narkotika på utestedet ditt?

– Jeg tenkte ikke så mye på det der. Jeg er jo motstander av det, ettersom det er ulovlig, men jeg synes det er mye verre med folk som blir fulle og slåss. Folk oppførte seg bra, så det er det viktigste for meg, sier Jensen.

Ingen dramatikk

Jensen understreker at hele arrangementet gikk rolig for seg til tross for naboklagene og at kun én person skal ha fått en mindre skade.

Selv så han ikke at Snoop Dogg delte ut joints fra scenen til publikum.

– Jeg var mest inne bak, og så ikke så mye. Men det er selvfølgelig ikke bra at Snoop Dogg oppfordrer ungdommen til å røyke, sier Jensen.