Rosenborg ble ydmyket på Nadderud

– Jeg må ta selvkritikk, sa Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk 4-1 Rosenborg

Stabæk hadde plukket ett poeng på de siste syv kampene og trengte sårt en seier for ikke å vikle seg inn i bunnstriden. Rosenborg trengte en seier for å få noe som helst utbytte av sitt midtsommers trenerbytte.

Det skulle, for å si det svært forsiktig, dreie seg mest om Stabæk. Med Magne Hoseth i en av hovedrollene.

– Han har øye for de spesielle pasningene

– Dette var en herlig seier. Vi vinner en viktig kamp mot Rosenborg, sa Bob Bradley til TV 2 etter kampen.

– Hva synes du om Magne Hoseth i dag?

– Han er rutinert og har øye for de spesielle pasningene. Rutinen hans er spesielt viktig ettersom vi har et såpass ungt lag i utgangspunktet.

– Hva med kampen ellers?

– Som trener ser man alltid etter ting som kan bli bedre, men det får vi ta i morgen, smilte Stabæk-treneren.

Stolt Hoseth

Debutant Magne Hoseth var svært lykkelig etter seieren.

– Jeg er utrolig stolt over det vi gjør i dag. Vi legger ned en vanvittig innsats. Det er artig å være del av en gruppe som vil så mye som dette. Førsteomgangen var enorm, smilte debutanten etter å ha bidratt med to målgivende pasninger.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tok tapet delvis på sin kappe.

– Jeg må ta selvkritikk. Jeg kan umulig ha vært klar nok i forkant av kampen da jeg fortalte spillerne hvordan ting skulle se ut.

– Vi må være tydeligere. Vi skulle tørre å være oss selv, men det greide vi ikke. Dette er for dårlig og Stabæk var bedre enn oss i dag, sa «Bruttern» til TV 2.

Skandaløs RBK-omgang

Etter en rolig åpning på Nadderud, ble Franck Boli sendt alene gjennom med Daniel Örlund. Stabæks raske spiss banket ballen i krysset, og nykommer Magne Hoseth kunne notere seg for sin første målgivende i Stabæk-drakten.

Verre skulle det også bli for Kåre Ingebrigtsen og Rosenborgs nykomponerte forsvar.

– Jeg registrerer at Stabæk klarer å spille ut Rosenborg selv mot etablert forsvar, sa Egil Drillo Olsen da Stabæk hadde åpnet opp trøndernes forsvar og økt ledelsen til 2-0. Denne gangen var det Brustad som fikk æren av å dunke ballen i mål.

Enda verre ble det for gjestene da Per Verner Rønning satte ballen i eget nett. For andre gang var Magne Hoseth nest sist på ballen.

Hederlig forsøk etter pause

Rosenborg hevet seg flere hakk etter pause, og ti minutter inn i omgangen kom trøndernes redusering - signert Riku Riski.

Rosenborg kunne fått en ny redusering da et vakkert innlegg fra Dorsin landet på hodet til Diskerud. Headingen sendte Sayouba ut i full strekk, men det ble bare med forsøket for Rosenborg.

Etter å ha stanget mot Stabæk-målet i en god halvtime, endte det i stedet med et nytt Stabæk-mål.

Fem minutter før slutt ble Brustad sendt gjennom i bakrom, og 25-åringen lirket ballen ned i hjørnet bak Örlund.

Like før slutt kom uværet fra Sarpsborg og de to lagene måtte ta seg en tur i garderoben. Avbrekket varte imidlertid ikke lenge, og Stabæk fikk fullført sin nedsabling av Rosenborg.

4-1 til Stabæk og et stort steg i retning ny Tippeliga-kontrakt. For Rosenborgs del ble det derimot lite å glede seg over.