Kjartansson med hat-trick i vanvittig timålsfest

Det endte 5-5 (!) i et utrolig oppgjør på Viking stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking - Vålerenga 5-5

Se videosammendrag av kampen øverst!

For en målfest! Etter at timen var unnagjort på Viking stadion var lagene like langt. Men på stillingen 2-2 tok Vålerenga et realt skippertak, og på sju minutter sørget Vidar Örn Kjartansson med sine to og Ghayas Zahid med sitt ene mål, for at det stod 5-2 til bortelaget.

Men kampen var langt i fra over. Vidar Nisja reduserte to ganger og skapte dermed ny spenning. Og etter et stolpeskudd fra hjemmelaget og flere store sjanser i avslutningsminuttene, utlignet Björn Daníel Sverrison til 5-5.

Viking-kapteinen: – Det sykeste jeg har vært med på
– Dette er bare fantastisk, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson til C More like etter den utrolige målfesten på Viking stadion.

– Men vi rakner dessverre bakover. Heldigvis leverer vi fremover. Dette er det sykeste jeg har vært med på, legger islendingen til.

Rekdal: – Nå er det bare surt
Vålerenga-kaptein Christian Grindheim oppsummerte det slik:

– Vi leder 5-2 og blir livredde. Det er helt katastrofe. Jeg trodde vi skulle kjøre over de, men i stedet for blir vi pissredde. Dette er bare for dårlig, kommer det fra 31-åringen.

Grindheims sjef Kjetil Rekdal var naturligvis ikke fornøyd med å ha sett laget sitt kollapse.

– Vi gjør en elendig jobb defensivt. Men vi tar med oss ett poeng, og det er et viktig poeng. Noen ganger skjer det uforutsette ting i fotballen. Det som skjer i dag er at vi slutter å løpe. Dermed skapte Viking et enormt trøkk og vi er for dårlige. Hadde noen sagt til meg før kampen at vi skulle ta med oss ett poeng fra Stavanger, hadde jeg vært fornøyd. Nå er det bare surt, sier treneren.

Jonevret: – Nesten et under at vi ikke vinner 6-5
– Dette er uvirkelig. Vi har troen og vi står på. Vi gjør noen bra bytter og vi skaper et kjempetrykk. Så er det jo nesten et under at vi ikke vinner 6-5, sier en nærmest andpusten Kjell Jonevret til C More.

– Har du opplevd noe lignende?

– Det vet jeg ikke. Jeg begynner å bli gammel vet du, så det er ikke så lett å huske, humrer svensken.

Tidlig VIF-mål
Åpningsminuttene på i Stavanger var preget av lange baller lite guts. Viking greide etter hvert likevel å skaffe seg et visst overtak, før også Vålerenga kom skikkelig i gang.

Og i det niende minuttet fikk gjestene fra hovedstaden frispark et lite stykke inne på Vikings banehalvdel. Unge Herman Stengel slo ballen høyt inn i feltet, der Simon Larsen fikk stå helt alene. Uten press fra en eneste motspiller nikket midtstopperen ballen enkelt i mål bak Arild Østbø i Viking-målet til 1-0.

Det neste kvarteret var det igjen hjemmelaget som var hvassest, og særlig Yann-Erik de Lanlay på høyrekanten skapte trøbbel for bortelagets forsvarsspillere.

Viking spilte seg frem til et par hjørnespark, men veldig nærme scoring kom de ikke og da kampen rundet halvtimen stod det fortsatt 0-1 i Stavanger.

To mål like før pause
Etter 40 minutter der hjemmelaget Viking - sett vekk i fra Vålerengas scoring - hadde hatt mest å by på, skulle det på ny smelle fra bortelaget. Daniel Fredheim Holm svinget ballen inn i feltet, Nicolai Høgh stusset den videre inn mot keeper, og til slutt havnet kula i beina på Tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson. Med sitt 16. mål for sesongen sørget islendingen for 2-0 og stormende jubel for de tilreisende bortesupporterne.

Fire minutter seinere, like før hvilen, stilnet jubelen betraktelig, da Kjartanssons landsmann Indridi Sigurdsson snappet opp en corner fra Trond Erik Bertelsen, og dunket inn reduseringen.

Grindheim i pausen: – Vi spiller ikke noe bra
– Vi gjør en god 1. omgang, men det er selvsagt synd at vi slipper inn de to målene, sa 1. omgangs siste målscorer Sigurdsson til C More i pausen.

– Jeg synes ikke vi spiller noe bra. Vi må stå høyere i banen, repliserte VIF-kaptein Christian Grindheim.

Actionfylt 2. omgang
Etter pausen fortsatte Viking å styre kampen, og i det 57. minuttet skulle utligningen komme. Makhtar Thioune knallet til med venstrefoten og fra snaue 25 minutter sørget senegaleseren for at det stod 2-2 i Stavanger.

Og nå skulle det virkelig livne til i rekebyen. Først var det Vålerenga sin tur. Kjartansson sendte ballen i stolpen før Ghayas Zahid plukket opp returen og slo inn til Christian Grindheim. Men forsøket fra vestlendingen gikk rett i innbytter Morten Berre.

Tre VIF-mål på sju minutter
Like etter var det hjemmelaget sin tur. Jón Dadi Bödvarsson kom seg ned til dødlinjen og fikk slått inn. Innlegget gikk via en VIF-forsvarer og mot mål, men en mesterlig redning fra keeper Michael Langer hindret scoring.

Da timen var spilt sendte Kjartansson bortelaget i føringen etter en fin kombinasjon mellom Ghayas Zahid og Diego Calvo.

Og så skulle det bare ta mer og mer av. Først sendte Christian Grindheim 19 år gamle Zahid gjennom med en utsøkt gjennombruddspasning. Unggutten gjorde ingen feil og plasserte inn 4-2 nede ved den (for keeper Østbø) venstre stolperoten.

Vanvittig avslutning
To minutter seinere satte Vidar Örn Kjartansson inn sitt tredje - og Vålerengas femte scoring for kvelden. Zahid utfordret Viking-forsvaret og fant Kjartansson, som stormet mot mål og sklei inn 5-2 til bortelaget.

Et kvarter før slutt reduserte Vidar Nisja for hjemmelaget og tente et aldri så lite Viking-håp. Og det skulle altså vise seg at reduseringen fra 27-åringen var meget viktig.

For fem minutter før slutt gjorde han det igjen. Det stod 4-5 i Stavanger og etter en helt vanvittig avslutning, sørget hjemmelagets Björn Daníel Sverrison for 5-5.

I kampens siste sekunder presset Viking på, men utrolig nok endte det med 5-5 og poengdeling i Stavanger.

Slik startet lagene:
Viking: Østbø, Danielsen, Ingason, Sigurdsson, Bertelsen, Sverrison, Jørgensen, Thioune, de Lanlay, Bödvarsson, Thorsteinsson.
Vålerenga: Langer, Gunnarsson, Larsen, Høgh, Kristiansen, Nilsen, Grindheim, Stengel, Holm, Kjartansson, Zahid.