BLODIG KRIG PÅ GAZA:
1600 palestinere drept 
 66 israelere drept

Minst 140 palestinere er drept på Gazastripen siden en israelsk soldat forsvant fredag morgen. To israelske soldater skal også være drept. 

BLODIG: En israelsk soldat forbereder et angrep. Foto: REUTERS
BLODIG: En israelsk soldat forbereder et angrep. Foto: REUTERS

70 palestinere ble drept i israelske luftangrep mot Rafah sør på Gazastripen fredag, ifølge palestinske helsemyndigheter. 

Israelsk soldat savnet

Samtidig natt til lørdag kunngjorde Hamas' militære gren at den ikke har noen opplysninger om den savnede israelske soldaten som ble borte sør på Gazastripen.

Israel anklager Hamas for å ha tatt soldaten Hadar Goldin (23), som forsvant da han og to andre soldater var i ferd med å ødelegge en av Hamas' tunneler øst for Rafah rundt halvannen time etter at våpenhvilen startet fredag morgen. Militante palestinere kom opp av bakken, og en av dem skal ha sprengt seg selv. Goldin fryktes å være bortført, mens de to andre soldater ble funnet drept.

FN og USA

USAs president Barack Obama og FNs generalsekretær Ban Ki-moon krever at Hamas umiddelbart løslater soldaten, og ber samtidig Israel vise tilbakeholdenhet. 

– Begge parter må vise tilbakeholdenhet og gjenoppta den 72 timer lange humanitære våpenhvilen som så tragisk bare varte i en kort stund, heter det i en uttalelse fra FNs generalsekretær. 

Hamas avviser

I en uttalelse natt til lørdag sier Hamas at de har mistet kontakt med gruppen som gjennomførte bakholdsangrepet på de israelske soldatene, og at de frykter at de er blitt drept av israelske bomber.

– Dersom de skulle ha klart å bortføre den israelske soldaten, går vi ut ifra at også han ble drept i angrepet, heter det i uttalelsen.

Søket etter den savnede soldaten og bombingen i og rundt byen Rafah fortsetter utover natten. 

Sivile lider

Mange av de drepte på Gazastripen er sivile, og en video fra et marked i Gaza viser hvordan uskyldige rammes av det israelske militærets granater.

– Vi er under kraftige angrep hvert minutt fra israelske stridsvogner. Jeg har tenkt på å flykte siden klokken to i dag, men granatene kan treffe oss hvor som helst og jeg er redd de kan treffe bilen min. Nå sitter vi i trappeoppgangen, elleve personer fra familien min i tillegg til min bror, hans kone og deres ni barn. Det eneste vi har er nyheter på radioen og drikkevann, sier Ayman Al-Arja, innbygger i Rafah til AP. 

Så langt har 1600 palestinere, de fleste sivile, blitt drept inne på Gazastripen. Israel har mistet 63 soldater og tre sivile.  

(TV 2 / AP / NTB)

Mer innhold fra TV 2