Her er bilen som knuser konkurrentene

Norges suverene bestselger kjører fra alle.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Volkswagen Golf har vært Norges mest solgte bil de siste årene. Mange konkurrenter har yppet seg - men ingen har klart å vippe Golf av tronen. 

Og det skal ikke bli enklere etter at Golf nå har rullet inn i elektrisk utgave. Alt tyder på at e-Golf blir den store bestselgeren også i denne klassen. 

Statistikken for bilsalget i juli er akkurat ut, og de tallene viser at Golf nå virkelig drar fra konkurrentene.

Hårete målsetning: - Denne skal 10.000 kjøpe i år

Mest solgt i 2014

I juli ble det nemlig registrert 1136 eksemplarer av VW Golf. Det er mer enn dobbelt så mange som bilen på andreplass, Toyota Auris med 456 eksemplarer.

391 av Golfene var elektriske, hvis e-Golf hadde vært egen modell i statistikken, hadde den altså vært Norges nest mest solgte bil denne måneden.

Etter årets sju første måneder er det heller ingen tvil om hva som kommer til å bli Norges mest solgte bil i 2014. Den tittelen klarer nok ingen til å ta fra Golf.

Anonym Golf? Nei - ikke la deg lure!

Leaf holder koken

Elbil-fenomentet Tesla Model S er fortsatt Norge nest mest solgte bilmodell, selv om juli var en rolig Tesla-måned, med bare 114 nye biler registrert.

Mer folkelige Nissan Leaf holder koken svært bra. 313 nye Leaf rullet ut i juli, med det er den Norges fjerde mest solgte bil, tett bak Toyota Auris.

Leaf-salget har økt med 32,8 prosent så langt i år, sammenlignet med fjoråret. Det er en sterk prestasjon fra en bil som ikke lenger er nyeste nytt.

Mest solgte SUV

Skoda Octavia i ny utgave gjør det også svært bra. Den øker hele 73,9 prosent så langt i år, og er nå på femteplass på statistikken. 

På plassen bak finner vi lille VW up!. Her handler det igjen om elbil, for langt de fleste eksemplarene her er elektriske e-up!

På sjuendeplassen er Norges mest solgte SUV akkurat nå. Det er Toyota RAV4 som i ny utgave virkelig biter fra seg.

Blitt voksen - og bedre: Les testen her

Begynt å falle

Konsernbror Yaris er inne på åttendeplass, på niende finner vi en storselger som nå har begynt å falle litt nedover på statistikken.

Vi snakker om CX-5 som har vært en gedigen opptur for Mazda her hjemme. Nå begynner det å bremse litt mer for den folkelige SUV-en. Salget er ned med 18,9 prosent så langt i år.

På tiendeplass har vi så en nykommer som er på vei opp. Andre generasjon Nissan Qashqai har fått mye skryt, salget er opp 10 prosent, her er det nok grunn til å forvente ytterligere økning utover høsten.

Noen taper

Totalt sett er markedet opp 2,6 prosent så langt i år.

Av de 20 mest solgte bilene, er det Ford Focus som gjør det dårligst så langt i år. Her har salget falt med hele 36,3 prosent. Focus er samtidig eneste Ford-modell inne på topp 20, det forteller om et svært tungt Ford-år så langt i 2014.

VW Passat har ny modell rett rundt hjørnet, det er med på å forklare nedgang på 20,1 prosent. Mitsubishi Outlander rygger på sin side tilbake så mye som 19,6 prosent, det er mye for en temmelig ny bilmodell.

Men smart er den - les testen her:

Her er tallene for juli - og så langt i år:

De har lokket tusenvis av kunder - helt uten markedsføring