Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Dette kan være et veldig smart SUV-kjøp

Stor, solid og med sju seter.

annonse

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Vi er en familie på fem som er skikkelig i tenkeboksen når det gjelder bil.

I dag har vi en Mercedes ML. Det er en flott bil som vi er godt fornøyd med, men det er ikke til å legge skjul på at den er dyr og binder opp mye kapital.På grunn av litt endret jobbsituasjon, står elbil nå høyt på ønskelista.

Det som da blir aktuelt, er å ha elbil pluss en rimeligere, større bil i tillegg, til langkjøring og ikke minst hytteturer, særlig på vinteren.Har fått anbefalt Mitsubishi Pajero som sjuseter. Poenget er å ikke bruke mer penger enn nødvendig her, i og med at bilen sannsynligvis blir stående mye av tiden.

Hva bør vi legge i en bra og trafikksikkert eksemplar, synes du? Er det noe spesielt vi bør vite rundt denne modellen? Takker for svar, mvh Tormod.

Benny svarer: 

 

Heisann!

Mitsubishi Pajero er slett ikke noe dårlig valg. Snarere tvert i mot. Det er på mange måter en litt glemt SUV som gir deg mye mer bil for pengene enn for eksempel Toyota Landcruiser som "alle" skal ha.

Du sier ikke noe om hvilket budsjett du har til rådighet, men jeg regner med at vi snakker om en bil fra 200.000-300.000 kroner og oppover?

Les vår test av Mitsubishi Pajero her:

God kvalitet

Kvaliteten er  Mitsubishis velkjente. Det vil si veldig god. samtidig som kjøreegenskapene også er gode og komfortable med tanke på biltypen. Mye takket være at den har selvbærende karosseri og uavhengig hjuloppheng på alle fire hjul.

Jeg hadde selv en slik bil for noen år siden, som både var gammel og hadde gått langt, men som aldri sviktet meg.

Fra Mercedes ML-en du har i dag vil du nok oppleve Pajero-en som litt enkel - det er tross alt en annen klasse vi her snakker om. Pajero er liksom litt "mann med mototrsag"-bil. Så glem luksus og status og forbered deg på en praktisk arbeidsbil, selv om de fleste er ganske velutstyrte med skinnseter, automatgir og det meste elektrisk utstyr, slik det ofte er i japanske biler.

Slik ser den ut innvendig
Slik ser den ut innvendig

Hemmeligheten her ligger i å lete opp et pent og velholdt eksemplar med god historikk. Mange har gått ganske langt etter hvert og da er servicehistorikk - som alltid - veldig viktig.

Dette må du sjekke

3,2-liters dieselmotoren med fire sylindere er veldig god, men kan i noen sjeldne tilfeller blåse toopp-pakningen. Ellers er bremser, forstilling og dekk obligatoriske sjekkpunkter. Om bilen er veldig "kalvbeint" bak, er det tid for bytte av foringer i bakstillingen, men litt "kalvbeint" er de nå unansett.

Til tross for raus størrelse er i plassen i de to bakerste setene ikke spesielt egnet for voksne, de passer best for barn.

Summa summarum tror jeg du vil bli  svært fornøyd med en Pajero som ferie-, hytte- og ikke minst som vinterbil, som et supplement til elbilen!

Ønsker deg lykke til med biljakten!

 Duell: Toyota Landcruiser møter Mitsubishi Pajero

 

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

 

 

Laster inn forumet...