Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Back in the ring» er et frivillig prosjekt som gir mennesker som sliter med narkotikaavhengighet styrke til å bygge opp sunne mønstre gjennom praktisering av yoga og uselvisk arbeid.

Yogaintruktør

Den tidligere programlederen og modellen Vibeke Klemetsen har jobbet frivillig som yogaintruktør for de rusavhengige i sommer. 

YOGA: Etter et langt liv i rus, blir Helge Roll-Lund nå kun høy på yoga. Foto: TV 2
YOGA: Etter et langt liv i rus, blir Helge Roll-Lund nå kun høy på yoga. Foto: TV 2

Hun er takknemlig for at hun fikk denne muligheten.

– Rusomsorg det handler om å forstå mennesker som har vært rusavhengige, og som har hatt en avhengighet som har vært veldig styrende for de livene de har levd. For meg har det vært interessant å møte en annen type mennesker, kjenne på sin egen empati, sier Vibeke Klemetsen til Sommertid.

Tilbake til samfunnet

"Back in the ring" - tilbake i ringen - er et symbol på den klassiske bokser som gjør comeback, og da kreves det innsats og styrke. Men det symboliserer også at man kommer tilbake til samfunnet og kan bli en ressurs i stedet for å være en byrde.

YOGA: Her har Vibeke Klemetsen yoga trening for rusmisbrukere. Foto: Tv 2
YOGA: Her har Vibeke Klemetsen yoga trening for rusmisbrukere. Foto: Tv 2

Helge Roll Lund har levd et lang liv i rus, men nå blir han bare høy på yoga. Han er en av initativtagerne.

– Jobben min var å møte opp, og bare gjøre det jeg ble satt til å gjøre og holde ut det. Man har fått en annen type ro i kroppen og tåler alle type utfordringer på en annen måte. Man ser også på livet på en annen måte, sier Helge Roll Lund til Sommertid.