Brann med vanvittig snuoperasjon - før Lillestrøm gjorde det samme!

Jakob Orlov stanget inn ledermålet etter at Brann først hadde redusert og utlignet mot Lillestrøm. Men kampen var langtifra over da kampuret passerte 90 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm - Brann 4-3

Se klipp fra kampen i videovinduet øverst!

Brann ledet 3-2 etter først å ha ligget under 0-2. Og da kampen var på overtid så det omsider ut som at Rikard Norlings utvalgte skulle få noe å juble for.

Men innbytter LSK-innbytter Fred Friday og tidligere Brann-spiller Petter Vaagan Moen ville det annerledes. Først utlignet Friday, før Vaagan Moen sendte hele Lillestrøm til himmels da han satte inn 4-3 fire minutter på overtid.

– Dette trengte vi. Nå har vi spilt tre kamper uten seier, og det så jo ut som at det skulle gå skeis i dag også, kom det fra matchvinneren like etter kampslutt

– Er det litt blandede følelser med tanke på at det er gamleklubben du senker?

– Det er klart det er det. Det er tøft å se at de ligger der nede på tabellen. Jeg føler fremdeles med dem, sier LSK-helten.

Haglund: – Sånn er fotballen
Lillestrøm-trener Magnus Haglund hadde følgende å si etter den fantastiske avslutningen på Åråsen:

– Sånn er fotballen. Den er best når man er på det seirende laget. Brann kommer sterkt tilbake, men så snur vi det igjen.

Norling: – Går ikke an å sette ord på følelsene nå
Trenerkollega Rikard Norling så naturligvis svært skuffet ut i intervjusonen og hadde problemer med å sette ord på følelsene.

– Hviler det en forbannelse over Brann?

– Det vet jeg ikke, eller jeg vil ikke kalle det for det. Vi har ikke noe flyt...

– Dere snur 0-2 til 3-2 og så ender det med tap. Hvor demoraliserende er det?

– Hm, nå er det veldig viktig at vi... Eller, akkurat nå er vi så skuffet at det ikke går an å sette ord på følelsene. Samtidig gjør vi jo noe veldig bra her, kommer det fra den pressede Brann-treneren.

Lillestrøm kom best i gang
Det tok ikke mer enn 27 sekunder før Brann-keeper Piotr Leciejewski måte i aksjon på Åråsen. Pálmi Rafn Pálmason fant lynhurtige Erling Knudtzon i bakrommet, men Leciejewski kom først på ballen og fikk klarert.

I minuttene som fulgte, var det Lillestrøm som festet et visst grep om kampen, men takket være en suveren Karadas i Brann-forsvaret, unngikk bortelaget å få de helt store sjansene imot seg innledningsvis.

Like før kvarteret var unnagjort på Åråsen, og etter at Brann hadde kommet seg noe mer inn i kampen, tok Lillestrøms Moryké Fofana med seg ballen innover i banen. Ivorianeren knallet til fra distanse, men skuddet gikk utenfor.

Tre minutter etter Fofanas forsøk, var det Erling Knudtzons tur til å prøve seg. Men 25-åringen sendte ballen utenfor den nærmeste stolpen.

Feilaktig annullert Brann-scoring
I det 26. minuttet skulle kampens første scoring komme. Et frispark fra Fredrik Haugen ble løftet inn i 16-meteren, der Karadas brystet ballen tilbake til forsvarskollega Daniel Mojsov som satte ballen i mål. Dessverre for Rikard Norling og co, ble målet etter hvert annullert for offside. Om avgjørelsen fra dommer Dag Vidar Hafsås var korrekt eller ikke, hadde Davy Wathne og TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst dette å si i pausen:

– Lillestrøm leder 2-1 mot Brann, men mye kunne sett annerledes ut hvis assistentdommeren hadde kunnet offsidereglene, konstaterte Wathne.

– Ja, Mojsov satt ballen i mål. Han var i offside da frisparket blir slått fra Haugen, men frisparket endte opp hos Karadas. Da er det ifølge regelverket en ny situasjon og dermed skulle også målet vært godkjent, repliserte Årst.

To mål på seks minutter
En dommeravgjørelse som derimot var riktig, var den som kom i det 33. minuttet. Stéphane Badji spente krokfot på Petter Vaagan Moen inne i 16-meteren og Hafsås pekte på straffemerket. Straffen tok «Mjøsas Beckham» selv, og med et velplassert skudd fra ellevemeteren, sørget den tidligere Brann-spilleren for 1-0 til hjemmelaget.

Drøye fem minutter etter kveldens første, kom også kveldens andre scoring. Lillestrøm fikk frispark like utenfor 16-meteren, og med en herlig prestasjon skrudde midtbanespiller Marius Lundemo ballen i det nærmeste krysset bak en sjanseløs Leciejewski.

«Corner i mål» og årets første for Huseklepp
På stillingen 2-0 til Lillestrøm så det svært lyst ut for de gulkledde - og desto mørkere ut før guttene i rødt. Men like før den første omgangen var over fikk Brann hjørnespark. Om de tilreisende Brann-supporterne ropte «corner i mål» vites ikke, men det var i hvert fall akkurat det som skjedde.

Erik Huseklepp skrudde hjørnesparket i mål, og selv om ballen var innom hodet til Pálmi Pálmason fikk Huseklepp godskrevet sitt første spillemål i Tippeligaen 2014. Ballen hadde nemlig gått inn, selv om Pálmason ikke hadde vært borti den.

– Brann har fått med seg et fornyet håp inn til hvilen, oppsummerte TV 2s kommentator Jørn Sundby da de to lagene gikk mot garderobene drøye to minutter etter Branns redusering.

Orlov-heading i tverrliggeren
Bare halvminuttet var spilt av den andre omgangen, da Brann var uhyre nærme å utligne på Åråsen. Andreas Vindheim slo inn fra høyre, Orlov kom først på ballen, men headingen fra svensken gikk rett i tverrliggeren og LSK slapp med skrekken.

2. omgangs første kvarter ble innledet med et voldsomt Brann-kjør. Amin Askar og Mojsov hadde sine sjanser, og bergenserne trykket på for utligning. Lillestrøm på sin side, konsentrerte seg om å forsvare seg og satset heller på kontringer. Da matchen passerte timen spilt, stod det fortsatt 2-1 på Åråsen.

– Det er Brann som har skapt det som er verdt å snakke om i 2. omgang, kom det fra TV 2s ekspertkommentator Egil Drillo Olsen, like etter at Jakob Orlov igjen var nærme å score sitt 7. Tippeliga-mål for sesongen.

Snudde kampen og fikk én mann utvist
Og bare et lite minutt seinere skulle utligningen komme. Huseklepp løftet ballen inn i feltet, Orlov nikket den videre til innbytter Kristoffer Barmen som til slutt satte den hvite kula forbi Origi i LSK-målet. Brann hadde kommet tilbake og Lillestrøm-spillerne så smått sjokkerte ut.

Mer sjokkerte skulle de bli bare to minutter seinere. Amin Askar ble spilt gjennom på høyrekanten, og fikk dunket ballen inn i Lillestrøm-feltet. Der ventet Branns supersvenske Jakob Orlov, og med en utsøkt heading sendte han bortelaget i føringen 3-2. Rikard Norling tok av på sidelinjen, og Brann hadde snudd kampen.

Ti minutter før slutt ble det rødtrøyene redusert til ti mann da Daniel Mojsov kom for sent inn i en duell med Moryké Fofana, og fortjent mottok sitt andre gule kort for kvelden.

– En helt riktig avgjørelse, fastslo Drillo fra kommentatorboksen.

Brann ledet altså 3-2 etter først først å ha ligget under 0-2. Men innbytter Fred Friday og Petter Vaagan Moen nektet å gi opp. I det 91. minuttet utlignet Friday via et Brann-bein og fire minutter på overtid banket selveste Petter Vaagan Moen inn 4-3 til ellevill jubel for hjemmelaget.

Dermed ble det med forsøket for Rikard Norlings utvalgte og Brann, mens Lillestrøm kunne juble for tre poeng.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Lillestrøm (4-4-2): Origi - Riise, Amundsen, Ødegaard, Ringstad - Andersson, Lundemo, Moen, Fofana - Knudtzon, Pálmason.
Brann (4-4-2): Leciejewski - Vindheim, Mojsov, Karadas, Hanstveit - Huseklepp, Haugen, Badji, Skaanes - Orlov, Lorentzen.