ATTRAKTIV: Klubber over hele verden har vist interesse for Martin Ødegaard. Foreløpig er det pappa Hans Erik som behandler henvendelsene.
ATTRAKTIV: Klubber over hele verden har vist interesse for Martin Ødegaard. Foreløpig er det pappa Hans Erik som behandler henvendelsene.

Ødegaards far: – Får fem henvendelser hver dag

Men ser ikke noe behov for å finne en agent til sønnen Martin (15).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard er på alles lepper for tiden, og det finnes nesten ikke en europeisk storklubb som ikke har henvendt seg angående Strømsgodsets stortalent.

– Føler ikke behov for agent
I Drammen sitter guttens far, og tidligere Godset-spiller, Hans Erik Ødegaard, og tar seg av de stadig flere henvendelsene fra klubber og journalister. 

Han er allikevel helt klar på at han ikke er noe agent for sønnen.

– Jeg er ingen agent, jeg er faren hans. Men vi har ikke noe agent akkurat nå, så da håndterer vi henvendelsene selv, sier han.

– Hvor lenge kan dere ha det slik?

– Så lenge det er hensiktsmessig. Vi har sagt hele tiden at fokuset vårt er at han skal bli bedre og utvikle seg. Vi føler ikke behovet for noe agent ennå, sier han.

Ødegaard forteller TV 2 at han ikke har tallet på hvor mange agenter som har tatt kontakt og vist interesse for sønnen. Og den tidligere Strømsgodset-spilleren innrømmer at det i noen situasjoner kunne vært greit å ha en til å hjelpe, men at det foreløpig er uaktuelt.

– Det er litt todelt. På en side er det jo greit dersom man ikke orker å prate med folk, på den andre siden er det viktig at dette går på våre premisser, og da er det kanskje bedre å snakke direkte med dem det gjelder, sier han.

– Du har ikke vurdert å utdanne deg til noe agent selv?

– Nei, det har jeg absolutt ikke. Det jeg synes er morsomt er å holde på med er det som skjer på feltet, sier han.

Kan bli slitsomt
Men med interesse fra hele verden innrømmer han at det kan bli litt slitsomt.

– Jo, det blir jo det. Men jeg har jo mye annet å gjøre også. Så om jeg ikke kan ta telefonen, så lar jeg bare være å ta den, forteller han.

– Hvor mange henvendelser får dere per dag?

– Det varierer, men jeg vet ikke helt. Det var en dag i ferien der det ikke var noen som tok kontakt. Det er første gang jeg kan huske har skjedd siden april eller mai. Men dersom du tar med dere journalister, som det har vært stor pågang fra den siste uken, så er det vel rundt fem henvendelser hver dag, sier han.

CAREW-AGENT: Per A. Flod hadde nok å henge fingrene i da John Carew herjet i Tippeligaen i ung alder.  Foto: Lise Åserud, SCANPIX.
CAREW-AGENT: Per A. Flod hadde nok å henge fingrene i da John Carew herjet i Tippeligaen i ung alder. Foto: Lise Åserud, SCANPIX.

Flod: – Bør bli i Norge
Forrige gang vi så lignende rundt en norsk spiller var da John Carew herjet i Tippeligaen ved tusenårsskiftet. 

Den gangen var det Per A. Flod som trakk i trådene rundt Lørenskog-gutten. Flod har også fått med seg hysteriet rundt Strømsgodsets stjerneskudd.

– Jeg leste en artikkel om at hele verden vil ha ham. Jeg hadde lyst til å skrive til ham, selv om jeg ikke har noe med ham å gjøre, og be gutten om å bli i Norge noen år til. Han er så god at han ikke trenger å hoppe på et tilbud og risikere å ødelegge karrieren. Det er mitt største råd til ham, sier han og mimrer tilbake til da Carew var i samme situasjon.

– John var vel 17 da klubbene begynte å oppdage ham. Han ville til utlandet med en gang, men jeg ga han beskjed om å bli i Norge til han var ferdig med skolen. Jeg håper noen gjør det samme med Ødegaard, sier han.

– Bør involvere profesjonelle folk ved salg
Flod mener det ikke er noe som helst problem at faren sitter og tar i mot henvendelser dersom familien Ødegaard sitter med en innstilling om at sønnen skal være i Norge. Men han er klar på at profesjonelle folk bør inn så fort det blir snakk om en overgang.

– Dersom de har samme oppfatning så er det jo greit at faren sitter der og sier nei. Det er for mange agenter som vil forsøke å presse ham ut for å få penger. Men dersom han snart skal si ja til en klubb så mener jeg at det er ganske høy risiko for en sånn spiller ikke å ha en rådgiver som kjenner gamet rundt seg, sier han.

– Kun fokus på spilleren.
Stortalentet skrev tidligere i år under en proffkontakt med Strømsgodset som strekker seg ut 2015. Og klubben har ingen betenkeligheter rundt hvem som representerer spilleren .

– Det er ikke noe problem for oss. Vi har kun fokus på at spilleren skal utvikle seg best mulig, sier sportslig leder Jostein Flo.