KLAR FOR PALACE: Brede Hangeland signerte for Crystal Palace fredag. Foto: Twitter @CPFC
KLAR FOR PALACE: Brede Hangeland signerte for Crystal Palace fredag. Foto: Twitter @CPFC

Hangeland bekreftet klar for Crystal Palace

Landslagskapteinen har signert for Premier League-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brede Hangeland har signert for Crystal Palace.

Det bekrefter London-klubben på sine hjemmesider.

33-åringen er enig med London-klubben om en ettårsavtale,

– Jeg er absolutt henrykt. Alt jeg har hørt om denne klubben er gode ting, og jeg har sett det selv i morges.

– Det er en tradisjonell klubb med god støtte. Jeg mener atmosfæren her er fantastisk, og supporterne hadde mye å glede seg over da sesongen var over. Hvis vi kan gjøre noenlunde det samme denne sesongen, vil det være stort, sier Hangeland til Palaces hjemmesider.

Dermed fortsetter altså Premier League-eventyret for midtstopperen, som spilte i engelsk fotballs øverste divisjon med Fulham i seks og en halv sesong før nedrykket i mai.

Les også: Hangeland ferdig i Fulham: – Jeg er umåtelig skuffet

Avslutningen i Fulham var alt annet enn god, ettersom Hangeland fikk beskjed om at hans kontrakt var terminert - via en e-post.

– Etter 6,5 år med lojalt og hardt arbeid, de siste årene som kaptein, er jeg umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert, uttalte Brede Hangeland den gangen via sin rådgiver Jon Mørland.

Utrolig avslutning reddet Palace-plassen
Hans nye klubb Crystal Palace holdt plassen i Premier League forrige sesong, etter en utrolig siste del av sesongen med Tony Pulis som sjef. Palace ble til slutt nummer elleve, etter å ha blitt nederlagsdømt av samtlige eksperter etter kun tre poeng på de første ti kampene.

Jonathan Parr var også en del av Palaces lag forrige sesong, men han forlot klubben til fordel for Ipswich i Championship i sommer.

Siden de seks nordmennene som spilte Premier League-fotball forrige sesong rykket ned, var Norge inntil fredag uten spillere i engelsk fotballs øverste divisjon. Dette har nå altså tatt slutt.

Les også: Seks nordmenn rykket ned fra Premier League
Les også: Sunderland forseglet i realiteten Tetteys skjebne