Politiet: – Det kan komme flere anmeldelser mot mannen

I går ble en mann pågrepet for en overfallsvoldtekt i Oslo. Nå vurderer en kvinne å anmelde den samme mannen for en voldtekt som skal ha blitt begått for noen år siden, opplyser politiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble en 49 år gammel mann pågrepet for en overfallsvoldtekt i Oslo, etter at politiet gikk offentlig ut med overvåkningsbilder av mannen. 

Politiet har i dag foretatt avhør av mannen.

– Han har avgitt forklaring, og sier i avhør at han ikke husker noen ting fra det aktuelle tidspunktet. Han nekter straffskyld, sier Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til TV 2.

Politiet: – ber flere anmelde

Mannen er tidligere dømt for en rekke straffbare forhold. To ganger har han blitt dømt for voldtekt. Han har også en dom for vold mot en tjenestemann.

Nå kan det komme flere anmeldelser mot samme person.

– Vi har i dag fått informasjon om at det er en kvinne som vurderer å inngi anmeldelse for en voldtekt som er begått for noen år siden. På bakgrunn av det må vi si at vi tar høyde for at det kan komme flere anmeldelser mot samme person, sier Lid.

Politiet utelukker ikke at han kan stå bak flere straffbare forhold, som politiet ikke har kjennskap til.

– Hvis noen har blitt utsatt for en alvorlig kriminell handling av denne personen, så er det viktig at de nå går til politiet og anmelder, uavhengig av hva slags handling han har begått, sier Lid. 

– Hva tenker du om at en slik person kan gå på gaten? 

– Vi ser med bekymring på at en person med hans historie og historikk kan gå løs på gaten.

Takket publikum

Mannen ble pågrepet på Grünerløkka i Oslo rundt klokken 19.13 i går. Bare timer tidligere hadde politiet offentlig gått ut med overvåkingsbilder av mannen. 

TV 2 valgte å publisere bildet fra politiet ved 17-tiden torsdag ettermiddag. Over 300.000 så bildet av gjerningsmannen på TV 2s Facebook-side. Også politiet fikk enorm respons fra publikum.

– Det var et voldsomt engasjement. Det gikk ti minutter før den første ringte og oppgav navnet til gjerningsmannen. Vi fikk 19 telefoner hvor alle oppgav samme navn, og totalt ringte 31 personer inn som hadde gjenkjent ham og informerte om hvor han kunne befinne seg, forteller leder av Seksjon for vold og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid til TV 2.

TV 2 har vært i kontakt med mannens forsvarer. Han sier at mannen ikke aksepterer fengsling, og understreker samtidig at de tidligere voldtekts-dommene ligger over tjue år tilbake i tid.