– Vil komme spørsmål om Deila er riktig mann for jobben

Skotsk journalist mener Celtic trenger et mirakel for å få spille Mesterliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic og Ronny Deila ble nærmest feid av banen da de møtte Henning Bergs Legia Warzsawa foran 30 000 elleville polakker i den polske hovedstaden torsdag.

Med en mann mindre, og et forsvar som ikke var i nærheten av å henge med da Bergs mannskap satte opp tempoet, ble det til slutt 4-1-tap for den skotske storklubben.

– Vil stilles spørsmål
Det får journalistene som følger klubben til å kvesse klørne.

– Dette var en forferdelig kamp. Det verst tenkelige scenarioet for Ronny Deila. Det ser ut som om Celtic allerede er ute. Vi går til den andre kampen og trenger et mirakel, og når man ser på det forsvaret vi har så tror jeg ikke at vi får det mirakelet, sier journalist i Scottish Sun, Derek McGregor.

Han tror at det allerede nå vil komme spørsmål om Ronny Deila er riktig mann for jobben.

– Dette var en forferdelig kveld. Det var Deilas første store kamp, og allerede nå vil det komme spørsmål rundt ham og om han er den rette mannen for jobben. Det er kanskje strengt siden han akkurat har begynt, men det er slik Celtic-supporterne tenker. Han er nå i den største klubben han har vært, og han har allerede fått media etter seg, sier han.

For det var ikke bare resultatet som skremte de fremmøtte Celtic-supporterne og journalistene. Men også spillet som ble levert av Deilas 11 utvalgte var langt under det nivået som forventes.

– Prestasjonen der ute var ekstremt dårlig. Han har mye å rette på før den andre kampen. Han må stå frem nå, sier den skotske journalisten.

– Er Celtic ute nå?

– Jeg tror det praktisk talt er over. Hadde vi spilt neste kamp på Celtic Park så tror jeg at vi kunne hatt en mulighet. Nå tror jeg vi er helt nødt til å score i løpet av de ti første minuttene. Jeg synes ikke Legia-forsvaret var fantastisk, så det kan gi oss en mulighet. Men vi har oddsen i mot oss, sier han.

Slaktet i media
Og McGregor er ikke den eneste som er kritisk. Deila og laget hans får hard medfart i torsdagens skotske aviser.

«Deilas uttalte drøm om å bygge et lag som kan styre kamper mot topp europeisk motstand – noe Legia ikke er – synes langt unna å bli realisert. Han prøvde å være modig, men ble bitt i baken av sine problemer», skriver Ronnie Cully i Glasgow-avisen The Herald.

Han setter også spørsmålstegn ved flere spillere i Deilas laguttak.

Storavisen Daily Record går enda lenger i sin beskrivelse. Nettutgaven toppes av følgende tittel: «Skrekk-show i Polen etterlater Celtics mesterligadrøm i filler».

«Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor man skal starte, men det føles allerede som slutten for Celtic», skriver avisen blant annet.

Bekymret Deila
Ronny Deila var naturlig nok en svært skuffet mann etter nederlaget i Polen.

 – Jeg er utrolig skuffet. De angrep oss og kom til altfor lette sjanser, sa Celtic-treneren på pressekonferansen etter kampen.

– Hva var det som gikk galt?

– I mange situasjoner hang vi ikke sammen som et lag. Dette er bare en veldig dårlig prestasjon. Jeg er bekymret over at vi ikke hadde mer energi, svarer Deila, som tross 1-4-tapet ikke tror at løpet er kjørt.

– Vi har en sjanse i hjemmekampen. Hvis vi har riktig energi og supporterne er med oss, kan det gå. Vi vil gjøre alt for å vinne den kampen.