Lukaku: – Trengte å være et sted hvor jeg har tillit

Mens José Mourinho stiller spørsmål ved Romelu Lukakus mentalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld ble det klart at Romelu Lukaku forlater Chelsea til fordel for Everton, klubben han var lånt ut til forrige sesong.

21-åringen skrev under en femårskontrakt med Merseyside-klubben, men forlater Chelsea uten gode skussmål fra manager José Mourinho.

Han stiller spørsmål ved Lukakus mentalitet.

– Romelu var alltid klar på at med hans mentalitet og tilnærming så var han ikke svært motivert for å komme til en konkurransesituasjon i Chelsea. Han ønsket å spille for Chelsea, men kun som et førstevalg i angrepet. I en klubb med en dimensjon som vår er det veldig vanskelig å love en spiller en slik status. Det reduserte umiddelbart hans ønske om å komme til oss, sier Mourinho ifølge Daily Mirror.

Dermed ble det langt lettere å akseptere Evertons bud på rundt 300 millioner kroner, noe som Lukaku selvsagt er glad for.

– Jeg er nødt til å spille på et godt lag. Jeg sier ikke at Chelsea ikke er et godt lag, men jeg trengte å være på et sted der det føles rett og hvor jeg har tillit, sier han.

Se intervju med Lukaku og manager Roberto Martínez over!

– Jeg har et veldig godt forhold til spillerne, de ansatte og alle i klubben. Jeg hører til her, og jeg ønsker å vokse og bli en bedre spiller her, sier Lukaku.
Men han bærer ikke nag til sin gamle klubb.

– Jeg har ingen vonde følelser mot Chelsea. De ga meg muligheten til å komme til England. De ga meg forhåpninger om å spille europeisk fotball, jeg kunne trene med verdensklassespillere og jobbet under verdensklassemanagere. Uten dem ville jeg ikke vært her, sier 21-åringen, som nå satser på å skyte Everton til Mesterligaen.

– Målet mitt? Jeg er en lagspiller. Målet vårt er å utfordre topp fire, sier han.