SMART TRIKS: Varmer du opp vippetangen litt før du bruker den, vil den gi deg bedre bøy på vippene. FOTO: Trine Jensen
SMART TRIKS: Varmer du opp vippetangen litt før du bruker den, vil den gi deg bedre bøy på vippene. FOTO: Trine Jensen

Du kommer ikke til å tro hvorfor du må putte vippetanga di i BH-en!

16 smarte skjønnshetstriks som vi ikke kan forstå at noen kvinner vil klare seg uten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Synes du det tar litt vel mye både tid og penger å se velstelt ut? For det er ikke til å stikke under en stol at det krever det sin kvinne å skulle se presentabel ut til enhver tid. Man skal nappe, børste, vaske, skrubbe, sminke og smøre.

Og all denne pyntingen tar selvsagt ikke bare masse dyrebar tid, det koster nemlig også en pen sum hver eneste måned. Men fortvil ikke, det finnes nemlig en hel masse smarte triks og snarveier som både vil spare deg tid og penger.

Her er skjønnhetstriksene enhver kvinne burde ha kjennskap til:

1. Putt øyenvippetangen i bh-en

En øyenvipptang som er oppvarmet i bh-en vil krølle vippene dine både raskere og bedre enn en kald lover nettstedet Buzzfeed.

- Et annet triks er å varme vippetangen i noen sekunder med hårføneren, røper nettstedet.

- Dette fungerer ypperlig om du har dårlig tid.

2. Pudre leppestiften på plass

Det er irriterende med leppestift som gnis ut eller fester seg på tennene. Det trenger du ikke bekymre deg om dersom du følger dette trikset fra blogger, designer og tidligere reality-stjerne Lauren Conrad:

- Etter at du har tatt på leppestift holder du et tynt papirlommetørkle over leppene, forklarer Conrad i et innlegg på nettsiden sin.

- Bruk en børste og pudre på et lett lag med gjennomsiktig pudder over papirlommetørklet.

Dette fester leppestiften på leppene dine.

VARM OPP: Legger du denne i bh-en noen minutter før du skal bruke den, vil du få enda finere øyenvipper. FOTO: Produsenten
VARM OPP: Legger du denne i bh-en noen minutter før du skal bruke den, vil du få enda finere øyenvipper. FOTO: Produsenten

3. Unngå at øynene ser trøtte ut

Hvordan legger du concealer under øynene? Sjansen er nemlig stor for at du gjør det feil.

- Legg concealeren i en trekant under øyet, forklarer skjønnhetsbloggeren Diane Llanto i et innlegg på bloggen sin.

- Prikker du bare på concealeren er det nemlig mye større fare for at du ender opp med å ha mer synlige blå ringer under øynene.

Llanto forklarer at trekantformen med lysere farge er som et mini-ansiktsløft.

- Du kommer garantert til å se forskjell.

Make-up artist for Viva Glam for Mac, Aidan Corcoran, er enig med Llanto.

- Trekantformen med concealer lyser opp fjeset ditt og gjør at du ser mer uthvilt ut, og skyggene under øynene langt mindre markante.

Den kjente norske makeup-artisten Sølvi Strifeldt røper at man bør velge en concealer som er en liten tanke mer fersken eller aprikos enn din egen hudtone.

- Velg en i samme nyanse som huden din, helst ikke mye lysere - men heller ikke mørkere, forklarer Strifeldt til Kvinneguiden.

- Prøv heller å korriger de ønskede fargetonene i stedet for å bare lysne de mørke områdene. Da unngår du fenomenet med hvite "pandaøyne" som resultat.

4. Ha i tørrsjampo om kvelden før du legger deg

Tørrsjampo kan være litt av en livredder, og har etter hvert blitt fast inventar i de fleste kvinners badeskap eller håndvesker. Men dropp å bruke sprayen på morgenen når du står opp og styler håret, trikset er nemlig å ta i denne kvelden i forveien.

- Når du har tørrsjampo i håret før du går å legger deg, vil all gnukking og gniing du gjør med hodet i puten føre til at du våkner opp med skikkelig volum i håret, forklarer den populære amerikanske bloggeren Joanna Goddard i et innlegg på bloggen sin.

- I tillegg til at du fullstendig fjerner alle de typiske hvite tørrsjampo-flekkene man normalt kan få i håret.

5. Bruk babypudder for fyldigere øyenvipper

Hvem drømmer vel ikke om bambi-vipper og dådyrblikk? Så enkelt er det ifølge Corcoran å oppnå disse:

- Etter at du har tatt på ett strøk med mascara på vippene bruker du en q-tips for å smøre et lag babypudder forsiktig utover vippene, helt fra rot til tupp, forklarer make-up artisten til Kvinneguiden.

- Så tar du på et siste lag med mascara. Pudderet vil gjøre slik at vippene dine virker både lengre og fyldigere.

BRUK BABYPUDDER: Litt babypudder sammen med mascaraen gir deg supermodell-vipper. FOTO: Colourbox
BRUK BABYPUDDER: Litt babypudder sammen med mascaraen gir deg supermodell-vipper. FOTO: Colourbox

6. Bruk bankkortet til å ta på mascara

Dette smarte tipset fra magasinet Fitnessmagazine er et must for å få tatt på mascaraen helt inn til roten av øyenvippene:

- Bruk et bankkort for å stramme øyenlokket slik at du får kommet til med mascarabørsten helt inn til vipperoten, forklarer magasinet.

- Vri litt på børsten slik at du får et godt lag med mascara innerst, på den måten slipper du til og med å ta på eyeliner.

7. Bruk en gammel t-skjorte til å tørke håret med

Dropp å tørke håret med håndkle om du vil ha mykt og medgjørlig hår, forklarer nettstedet Buzzfeed.

- Et håndkle lager friksjon mellom håndkle og hår, som igjen vil føre til floker i håret og slitte tupper, forklarer nettstedet.

- Det du burde gjøre, er å klemme ut overflødig vann med en t-skjorte i bomull, før du snurrer denne rundt håret og lar håret tørket noen minutter i t-skjorten.

EKSPERTRÅD: Her er triksene som sparer deg både tid og penger. FOTO: Laurenconrad.com
EKSPERTRÅD: Her er triksene som sparer deg både tid og penger. FOTO: Laurenconrad.com

8. Sjekk sminken når du er kommet i bilen

Ute-lys er noe helt annet enn lysene inne i huset, og det kan absolutt lønne seg å sjekke sminken når du er kommet ut hjemmefra også.

- Sjekk sminken i bil-speilet, råder nettstedet Buzzfeed.

- Det mye skarpere dagslyset vil avsløre alle eventuelle sminkefeil du har begått.

9. Bruk leppepomade for å unngå neglelakksøl

Sliter du med å unngå søl utenfor neglen når du skal legge neglelakk? Da trenger du dette tipset fra Makeup.com:

- Smør litt leppepomade rundt alle neglene før du begynner å ta på neglelakk, råder nettstedet.

- Leppepomaden skaper en barriere mellom neglelakken og huden, slik at søler du neglelakk utenfor neglen, kan du når du er ferdig bare skyve dette vekk med en q-tips.

10. Resirkuler gamle mascarabørster

De aller fleste har opplevd at vippene både blir penere og klumper mindre med en dyrere mascara enn en som er billig å kjøpe. Dette har ikke så mye med mascaraen å gjøre mener mote- og skjønnhetsnettstedet The Style and Beauty Doctor.

- Det du betaler for med dyre mascaraer er børsten og designet på denne, forklarer nettstedet.

- Selve mascaraen er temmelig lik, uansett hva den koster.

Her er det bare én ting å gjøre: Vaske børsten fra den dyre mascaratuben, og bruk den på billige mascaraer for samme effekt og resultat.

- Det er mye sant i dette, bekrefter Corcoran.

- Det er utformingen og designet på børsten som er med på å gi deg effekten av både lengre og tykkere vipper, så å bruke denne børsten på andre mascaraer vil absolutt kunne gi deg svært likt, om ikke identisk resultat.

11. Gi inntørket mascara nytt liv

Det er frustrerende at mascaraen du kjøpte for bare et par måneder siden allerede har begynt å tørke ut. Men fortvil ikke, det finnes råd.

- Fyll en kopp med varmt vann og la mascaratuben din står i vannet i 5 minutter, forklarer bloggeren A Thrifty Mrs i et innlegg på bloggen sin.

- Det varme vannet vil mykgjøre mascaraen din, og vil også løse opp eventuelle klumper.

Ekspertens egne tips

Strifeldt, som har som yrke å gjøre kvinner vakre, har mange triks i ermet når det gjelder sminke og skjønnhet. Her er hennes beste råd:

12. Match foundation med huden på kroppen

Det er mange som har gått i denne fella, men å finne den perfekte nyansen på foundationen din er faktisk ikke så vanskelig lover Strifeldt.

- Sats på å finne en foundation-farge som matcher fargen på huden på kroppen din, og ikke ansiktet, halsen, haken eller håndbaken - som jo mange gjør feil, forklarer make-up artisten.

- Dette fordi du vil ha en annen farge i ansiktet enn på kroppen forøvrig. Finn den fargen som får ansiktet til å harmonere med kroppsfargen din, så slipper du å se ut som en "utklippsdukke".

13. Begrens mengden foundation

Mange bruker ifølge Strifeldt altfor mye foundation, noe som resulterer i både den fryktede "caked on" looken som fort kan se veldig kunstig ut.

- En knivsodd kremfoundation skal være mer enn nok til ett helt ansikt og hals, påpeker make-up artisten.

- La gjerne være med å bruke foundation i hele ansiktet, ta på bare der du trenger litt dekning. og la den være fuktig dersom du ønsker å legge på ett enda tynnere lag.

Ta på med en foundationbørste, og "klem" til slutt sminken forsiktig inn i huden med fingrene.

- Da får du et enda mer naturlig og vakkert resultat.

Når det kommer til pudder og pressede foundation er det også mange som bommer fullstendig.

- De fleste legger foundation på kosten og banker av det overflødige, forklarer Strifeldt.

- Dette skal du ikke gjør, da du vil få altfor mye på ett sted og du må bruke lette sirkelbevegelser på huden for å få "gnidd" det utover til de andre stedene. Bruk heller sirkelbevegelser med kosten i pudderfoundation, snu kosten med fibrene opp og bank med baksiden ned i bordplaten. Pudderet skal altså ikke UT av kosten, men INN i kosten, slik at den gir jevnt ut pudder hele tiden mens du arbeider rundt i ansiktet.

FINN RETT FARGE: Make-up artist Sølvi Strifelt har mange gode råd for å finne den perfekte fargen på foundation. FOTO: Thinkstock
FINN RETT FARGE: Make-up artist Sølvi Strifelt har mange gode råd for å finne den perfekte fargen på foundation. FOTO: Thinkstock

14. Bruk foundation over fargekorrigering

Mange sliter med hud som har litt misfarginger, og tyr derfor til såkalte fargekorrrigeringskremer for et jevnere resultat. Men også her er det fort å trå feil.

- Dersom du velger å bruke grønn korreksjonsfarge til å dempe rødhet med, må du bruke founation over til slutt, ellers vil du få ett grått og flekkete resultat, advarer Strifeldt.

- Prøv heller å bruke en foundation som er en tanke gulere enn din opprinnelige foundationvalg, så vil du mest sannsynlig klare deg med ett lag i stedet for to lag. Dessuten kan du bruke mindre mengde og resultatet ser ikke så sminket ut.

15. Unngå øyenskygge som drysser

Øyenskygge som drysser? Ikke noe problem.

- Bland øyenskyggefargen godt inn i kosten ved å svirvle kosten på ett papir, på hånden eller i øyenskygge boksen før du legger den på øyet, råder Strifeldt.

- Da slipper du unna endel søl.

16. Ikke bom på øyenbrynene

Det er lett å tråkke feil når det kommer til øyenbryn. Mange over-napper og tegner på, andre igjen har fått med seg at det er trendy med naturlige bryn, men tror at det dermed er fritt frem å la alt vokse vilt.

Her er ekspertens råd:

- Hold brynene rene og definerte gjennom å nappe eller skjære bort uønskede hår, forklarer Strifeldt.

- Jo renere de blir, jo mer feminine blir uttrykket. Jo mer bustete og udefinert, jo mer maskulint.

Make-up artisten forklarer at måten å gjøre det på er å nappe brynene rett over neseryggen og få en fin "start" på øyenbrynet, samt å nappe de smale og spisse og fra trekant-punktet og ut mot ytterkanten av brynet.

- Fra midtre til ytre brynskant er det ikke pent om de er brede og buskete. Det er riktig å holde de smale her, og la de være brede forover mot nesen.

Trenger du å fylle inn litt, er det viktig å bruke en brynsblyant som harmonerer med egne farger på hud og hår.

- Den skal være lysere enn din egen farge, men ikke for gul, ikke for rød og heller ikke for grå. Det kan ta noe tid å finne en farge som passer deg, røper Strifeldt.

- Her bommer mange og tegner på bryn på en for mørk blyant.

Smarte skjønnhetstriks FOTO: Thinkstock
Smarte skjønnhetstriks FOTO: Thinkstock

Denne saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no!

Les også: