TIDLIGERE DØMT:  Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser sier til TV 2 at 49-åringen tidligere er dømt for voldtekt.  FOTO: TV 2
TIDLIGERE DØMT:  Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser sier til TV 2 at 49-åringen tidligere er dømt for voldtekt.  FOTO: TV 2

Mann (49) pågrepet for overfallsvoldtekt i Oslo

POLITIHUSET, OSLO (TV 2): Mannen ble pågrepet to timer etter at politiet gikk ut med bilde av mannen. – Vi ønsker å takke publikum, sier politiet. Mannen er tidligere dømt for voldtekt og vold mot politi. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig torsdag morgen klokken 06.50 mottok politiet melding om at en kvinne var voldtatt på et serveringssted i Oslo sentrum.

Overvåkningsbilder viste den antatte gjerningsmannen følge etter kvinnen nedover gaten og inn på serveringsstedet.

Mannen ble også fanget på kamera i det han forlot stedet. Det var ingen vitner til hendelsen.

Politiet gikk ut med bilde

På bakgrunn av disse overvåkningsbildene, var politiet i Oslo sikre på at mannen var gjerningspersonen. De gikk ut med bildet av mannen ved 17-tiden torsdag ettermiddag.

– Ut i fra video og de undersøkelsene vi har gjort, er vi sikre på at dette er gjerningsmannen, uttalte politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til TV 2.

På litt over to timer, mottok Oslo-politiet 31 tips, hvorav 19 tips som navnga mannen.
Klokken 19.13 ble han pågrepet på Grünerløkka i Oslo, sier politiet til TV 2.

Tidligere voldtektsdømt
– Vi har fått masse tips, og ønsker å takke publikum fordi de har bidratt til at voldtektsmannen ble tatt, sier Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til TV 2.

OBS: Bildet politiet gikk ut med ble gjengitt i en tidligere versjon av denne saken, men er nå fjernet ettersom han er pågrepet.

Mannen som er pågrepet er en 49 år gammel norsk statsborger. Politiet sier til TV 2 at mannen er dømt for en rekke forhold tidligere, deriblant voldtekt.

– Blant annet to ganger for voldtekt med sikringsdom, vold mot politiet og rekke dommer for vinning og annen type kriminalitet, sier Lid til TV 2.

Politiet vil nå sikre spor, og mannen vil bli avhørt i morgen.

– Vi er svært lettet over at han er identifisert og pågrepet, sier Lid.