Før lo vi av dem - det er det slutt på nå!

Dette er nemlig en av de beste bilene i sin klasse

Superb er dagens toppmodell fra Skoda - og en bil som har fått mye skryt.
Superb er dagens toppmodell fra Skoda - og en bil som har fått mye skryt.

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Prøvekjørte en Skoda Superb forleden og jeg ble veldig imponert, selv om jeg har fått med meg fra før at Skoda ikke er det de en gang var.

Nå har jeg følgende spørsmål til deg: Er Skoda virkelig så bra som vi får inntrykk av, og anbefaler du å kjøpe denne sammenlignet med biler som Toyota Avensis og VW Passat? 

 

Benny svarer:

 

Hei sann! Ja, comebacket til Skoda er virkelig imponerende. Da Volkswagen kom inn i 1991, var det mange som lurte på hva i alle dager de holdt på med. Skoda hadde da et mildt sagt frynsete rykte, og de stakkars eierne var vant til å bli vitset med. 

Årsaken var mildt sagt utdaterte modeller, med gammeldags teknologi og kvalitet som lå langt bak de vestlige konkurrentene.

Men Volkswagen hadde en plan og ikke minst: De tenkte langsiktig. Så sakte, men sikkert ble det gjennomført en skikkelig snuoperasjon, der man først og fremst fokuserte på at Skoda skulle være fornuftige biler som ga mye bil for pengene. Nå er det ikke noen som ler av Skoda lenger!

VW-konsernet har vært flinke til å utnytte stordriftsfordelene sine. Skoda har fått nyte godt av teknikk som har vært utviklet og brukt på andre modeller først - slik sett har man også redusert faren for feil og problemer. 

Den er ganske uskyldig - men det er utenpå!

Alternativ status

De siste årene har Skoda også fått lov til å boltre seg litt mer med design og luksusfaktor. Det er Superb et godt eksempel på, dette er en av de beste bilene i sin klasse.

Fra å være et klart definert billigmerke, har nemlig Skoda løftet seg flere hakk, og i manges øyne er de nok nå helt på høyde med de fleste japanske og franske bilmerkene. 

Satsingen på "mye bil for pengene" har også gitt dem en litt alternativ status. Kjøper du ny Superb, forteller du omgivelsene at du er en nøktern og fornuftig person. Du har kanskje både stor motor, firehjulstrekk og mye utstyr i Superben din - men du flasher på ingen måte med det.

Du gjør absolutt ikke noe dumt hvis du kjøper Superb i stedet for Avensis eller Passat. Jeg vil som vanlig anbefale at du tester alle før du bestemmer deg - og da er det nok gode muligheter for at Skodaen er din favoritt til slutt.

Lykke til med valget!

Smart når du skal ha mest mulig plass for pengene

 

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

LES MER: Her er drømmebilen for storfamilien