FRA MOLDE TIL STABÆK: Magne Hoseth har blitt enig med Stabæk om en kontrakt som strekker seg ut 2014-sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FRA MOLDE TIL STABÆK: Magne Hoseth har blitt enig med Stabæk om en kontrakt som strekker seg ut 2014-sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Hoseth klar for Stabæk: – Forferdelig spesielt å forlate Molde

Overgangen er permanent og midtbanespilleren har signert kontrakt ut 2014-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om fotball her!

Det bekreftet klubben på sin hjemmeside onsdag ettermiddag.

Hovedpersonen selv sier til TV 2 at han gleder seg stort til å ta fatt på neste kapittel i karrieren.

– Det blir artig. Det er en spennende klubb som har mye bra på gang. Jeg gler meg til å spille for Stabæk. Jeg vil være med på å utvikle klubben videre.

I et intervju vist på Stabæks hjemmeside sa Hoseth at han ønsket å vinne noe med klubben.

– Tippeligaen ser rimelig kjørt ut i år, men Stabæk er fortsatt med i cupen..?

– Da tar vi cupen! sier Hoseth kontant til TV 2.

Manglende spilletid er hovedårsaken
Til sammen har 33-åringen spilt godt over 300 kamper for Molde, og han debuterte i Tippeligaen så tidlig som i 1998. I 2004 prøvde han lykken i FC København, før han returnerte til Norge, og nærmere bestemt Vålerenga i 2005. I 2006 var han igjen tilbake i Molde, før han onsdag 30. juli 2014 signerte for Stabæk.

– Hvordan er det å forlate Molde?

– Det er forferdelig spesielt, og det føles faktisk litt merkelig. Men slik er fotballen, og når ting ble som de ble og jeg ikke fikk spille så mye som jeg ønsket, var det bare hoppe på tilbudet fra Stabæk. Jeg ser veldig frem til dette, sier Hoseth, som innrømmer at lønnsnivået ikke er det samme i Stabæk, som i Molde.

– Jeg går ned i lønn. Men jeg har aldri spilt fotball for pengene sin skyld. Hadde jeg gjort det, hadde jeg aldri returnert til Norge etter året i Danmark. Jeg ønsker bare å spille fotball så lenge kroppen fungerer og så lenge jeg har noe å tilby.

– Hvor lenge kan du spille?

– I mange år til. Kroppen min restituerer seg raskere nå enn det den gjorde for ti år siden. Og så lenge jeg gjør ting riktig, er kroppen min bygget opp slik at den tåler treningen det krever å spille på et høyt nivå, forklarer den elegante midtbanespilleren.

Fornøyd sportssjef
– Vi har hatt kontakt med Magne over en lengre periode og vi har hatt en god dialog med Molde. Nå var tidspunktet kommet for at Magne ønsket å knytte seg til Stabæk, og det er vi veldig glad for sier sportssjef I Stabæk Inge André Olsen til stabak.no.

Hoseth har foreløpig skrevet under en kontrakt som varer ut 2014-sesongen.

– I første omgang har vi laget en avtale med Magne Hoseth som varer ut sesongen, men begge parter har som intensjon at hvis dette fungerer og alle er fornøyd så skal vi prøve å få det til å bli en avtale som strekker seg lenger, fortsetter Olsen.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!

– Permanent avtale
Daglig leder i Molde Tarje Nordstrand Jacobsen bekrefter til TV 2 at det ikke er snakk om en låneavtale, men en permanent overgang.

– Magne hadde fem måneder igjen av kontrakten sin med oss. Ifølge regelverket kunne han ikke lånes ut. Dermed er dette snakk om en permanent overgang, sier Nordstrand Jacobsen.

Hoseth har bare spilt én kamp fra start for Molde denne sesongen.