Henning Berg og Legia knuste Ronny Deila og Celtic i Polen

Legia Warszawa brente to straffespark, men vant likevel 4-1 i Polen. Nå ser det mørkt ut for Ronny Deila og Celtic!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legia Warszawa - Celtic 4-1

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Bergen/Warszawa (TV 2): Publikum fikk virkelig valuta for pengene,da Henning Bergs Legia Warszawa tok imot Ronny Deilas Celtic i Mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Etter 90 svært innholdsrike minutter stod det hele 4-1 til hjemmelaget, og det kunne fort sett verre ut for gjestene fra Skottland. Legias Ivica Vrdoljak brente nemlig to (!) straffespark i 2. omgang.

Som om ikke det var nok måtte Celtic klare seg med én mann mindre på banen, da forsvarsspiller Efe Ambrose ble sendt i garderoben like før pause.

Deila: – Vi hang ikke sammen
Ronny Deila var naturlig nok en svært skuffet mann etter nederlaget i Polen.

– Jeg er utrolig skuffet. De angrep oss og kom til altfor lette sjanser, sier Celtic-treneren på pressekonferansen etter kampen.

– Hva var det som gikk galt?

– I mange situasjoner hang vi ikke sammen som et lag. Dette er bare en veldig dårlig prestasjon. Jeg er bekymret over at vi ikke hadde mer energi, svarer Deila, som tross 1-4-tapet ikke tror at løpet er kjørt.

– Vi har en sjanse i hjemmekampen. Hvis vi har riktig energi og supporterne er med oss, kan det gå. Vi vil gjøre alt for å vinne den kampen.

– Den verst tenkelige starten
Om det røde kortet til Efe Ambrose hadde nordmannen dette å si:

– Det var ikke bare den situasjonen som ble avgjørende. Vi mistet ballen for mye og forsvarsfireren hang ikke sammen. Det var helt åpent når vi mistet ballen. Og det røde kortet var mer en kosekvens av dårlig tempo og forsvarsspill over tid.

– Vi gjorde dumme feil på slutten, gikk i angrep og etterlot rom bak. Det er mitt ansvar, jeg må bli enda klarere på hvordan vi skal opptre. I dag mistet vi hodet og jeg er skuffet over hvordan vi spilte etter å ha havnet under. Vi må lære veldig fort, og vi må ha en helt annen innstilling og disiplin fremover.

– Var dette den verste starten du kunne fått som Celtic-manager?

– Ja, selvfølgelig. Men vi er nødt til å prøve å slå tilbake, sier en preget Deila, og legger til:

– Dette er mitt ansvar.

Berg: – Jeg er stolt av laget mitt
Legia-trener Henning Berg var selvsagt svært fornøyd med det laget hans fikk til mot Celtic.

– Jeg er veldig stolt av laget mitt. VI bommet på straffer, men syntes ikke synd på oss selv. Jeg er veldig fornøyd med måten vi spilte på.

Berg var overrasket over at en etter sigende sikker straffeskytter som Ivica Vrdoljak misset på to straffespark i en og samme kamp.

– Det er ikke normalt. I hvert fall ikke for han, han pleier å være sikker. Så det var en overraskelse. Han ønsket å ta det andre også. Sånn er fotball, vi vet ikke om en annen hadde scoret. Vi hadde også store sjanser utenom som vi misbrukte, kommer det fra den tidligere landslagsstopperen, som var snar med å legge til:

– Jeg henger meg ikke opp i dette, sånn som polsk presse kanskje vil gjøre. Jeg gleder meg heller stort over kampen vi spilte. Et stort steg for dette laget og denne klubben. Men vi er bare halvveis. I Skottland blir det en helt annen kamp.

– Kanskje høydepunktet i trenerkarrieren min
– Snakket du med Deila i dag?

– Ja, vi hadde en god prat før kampen. Etter kampen hadde vi ikke tid til så mye mer enn å si takk for kampen. Han er en fin fyr. Dette resultatet vil bli tøft for ham, men Celtic vil gjøre alt de kan for å slå tilbake neste uke.

– Er denne kampen et slags høydepunkt i trenerkarrieren din?

– Kanskje, for dette er en såpass stor kamp. Celtic er en storklubb. Jeg er så stolt over at vi spilte som vi gjorde. Vi viste at vi er et godt fotballag. Det er vanskelig å se for seg hvordan kampen blir på forhånd. Å score fire mål og skape så mange sjanser... Nei, det var bare fantastisk å se på.

1-1 etter ti minutter
De første fem minuttene på Pepsi Arena i Warszawa var jevnspilte, men i det 8. minuttet smalt det fra Ronny Deilas gutter. Callum McGregor skar inn fra høyrekanten og knallet ballen opp i korte hjørnet bak Legia-keeper Dusan Kuciak. Dermed stod det 0-1 i den polske hovedstaden og Deila og Celtic hadde virkelig fått en drømmestart.

Men jubelen stilnet raskt. Bare to minutter etter at McGregor hadde sendt de tilreisende skotske supporterne til himmels, ble Miroslav Radovic spilt gjennom den skotske forsvarslinjen. Spydspissen skjøt rett på Forster i Celtic-målet, men ballen gikk mellom beina på keeperen og i mål til 1-1.

Det neste kvarteret var begge lag frempå, men for både Deila og Bergs disipler manglet enten den siste pasningen eller avslutningen på mål. Nærmest var Celtics Kris Commons, da han forserte oppover på banen. Men skuddet fra 30-åringen gikk like over mål.

Legia tok kommandoen
Foran at svært begeistret hjemmepublikum imponerte Legia gradvis mer utover i den første omgangen, og da kampuret akkurat hadde passert halvtimen var det like før det stod 2-1. Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig vartet opp med en fæl feilplasning, og Legia kom to mot én. Men i stedet for å spille til en helt fri Radovic til høyre, valgte Michal Kucharczyk å prøve seg selv. Det endte som det måtte, og sjansen rant ut i ingenting.

Fem minutter senere skulle det likevel ta fullstendig av på Pepsi Arena. Og denne gangen fant Kucharczyk lagkamerat Radovic med en heading etter et innlegg fra høyrekanten. Fra kort hold fikk Radovic satt ballen i mål via Forster og en Celtic-forsvarer, og dermed stod det 2-1.

Ambrose sendt i garderoben
Og Deilas lille mareritt fortsatte å eskalere. Like før pause ble Radovic spilt gjennom, Celtic-forsvarer Efe Ambrose var noe sent ute, og taklet tomålsscoreren som siste forsvarer. Dommer Pol van Boekel var aldri i tvil, dro frem det røde kortet, og sendte Ambrose rett i garderoben. Et par minutter gikk de resterende 21 spillerne også i garderoben på stillingen 2-1 til vertene.

Og med én mann mindre på banen skulle Celtic få det tøft. Noen minutter etter hvilen fikk Zyro en enorm sjanse til å øke hjemmelagets ledelse. Mutters alene med Forster fikk 21-åringen ta seg god tid til å plassere ballen forbi engelskmannen, men den tidligere Newcastle-spilleren vartet opp med en sterk redning og holdt liv i Deilas håp om et godt borteresultat.

Straffebom
Like etter ble det på ny action i bortelagets målfelt. Celtic-kaptein Charlie Mulgrew felte Ondrej Duda, og van Boekel pekte på straffemerket. Ivica Vrdoljak gjorde seg klar, men på merkverdig vis sendte kroaten ballen nesten en meter til side for mål, og nok en gang kunne Celtic-fansen og Ronny Deila puste lettet ut.

I det 60. minuttet byttet Ronny Deila ut nysigneringen Jo Inge Berget, som i en snau time hadde levd en ganske så anonym tilværelse på Celtics venstre flanke. Inn kom forsvarsspiller Emilio Izaguirre, noe som tydet på at Deila ville prøve å komme seg fra Polen med æren i behold, og et ikke alt for dårlig utgangspunkt før returmøte i Edinburgh onsdag om én uke.

Stod i mot til det 85. minuttet
Og selv om hjemmelaget fortsatte å presse på, greide Celtic-forsvaret og Fraser Forster å holde Radovic og resten av Legias angrepsrekke noenlunde på avstand. I hvert fall til det stod igjen fem minutter. Radovic driblet og koste seg ute på høyrekanten, før han etter hvert fikk sendt ballen inn i feltet. Der dukket Michal Zyro opp, og med en vakker heading sendte han Legia opp i 3-1.

Tre minutter seinere fikk Legia nok et straffespark. Og nok en gang var det Celtic-kaptein Mulgrew som var synderen da han dro ned Jakub Kosecki inne i feltet. Og nok en gang var det Ivica Vrdoljak som skulle ta straffen. Men heller ikke denne gangen greide 30-åringen å få ballen i mål fra ellevemeteren. Fraser Forster reddet, og Vrdoljak sank sammen i fortvilelse. Hadde han satt begge straffene ville Legia Warszawa ledet 5-1. Og sluttresultatet ville faktisk blitt hele 6-1 (!). For på overtid dukket Kosecki opp på bakerste stolpe og satte inn 4-1 til hjemmelaget.

Dermed er det Henning Berg og Legia Warszawa som er i føringen, og som ligger definitivt best an i kampen om å sikre seg en mulighet til å kvalifisere seg til Mesterligaen. Ronny Deila og Celtic derimot? Ja, de har en tøff uke foran seg.

Sjekk fullstendig kampfakta på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Legia Warszawa (4-2-3-1): Kuciak; Broz, Rzezniczak, Astiz, Brzyski; Jodlowiec, Vrdoljak; Zyro, Duda, Kucharczyk; Radovic.
Celtic (4-2-3-1): Forster; Matthews, Ambrose, van Dijk, Lustig; Johansen, Mulgrew; McGregor, Commons, Berget; Pukki.