VOLDSOMME KAMPER: De to siste døgn har det vært intens bombing på Gazastripen. Dette bildet viser et angrep mot Gaza by. Så langt har over 1220 palestinere blitt drept, mesteparten sivile. På israelsk side er det meldt om 56 drept, alle bortsett fra tre var soldater.  AFP PHOTO / ASHRAF AMRA
VOLDSOMME KAMPER: De to siste døgn har det vært intens bombing på Gazastripen. Dette bildet viser et angrep mot Gaza by. Så langt har over 1220 palestinere blitt drept, mesteparten sivile. På israelsk side er det meldt om 56 drept, alle bortsett fra tre var soldater.  AFP PHOTO / ASHRAF AMRA

 Minst 21 palestinere drept i nye luftangrep 
 16 drept på FN-skole

Krigen på Gazastripen fortsetter på 23. dagen. Natt til onsdag ble 21 palestinere drept av israelske bomber. Onsdag fortsetter forsøkene på å forhandle fram en våpenhvile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Minst 16 personer ble drept i et israelsk bombeangrep mot en FN-skole på Gazastripen onsdag morgen. Det opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP.

En talsperson for FN, Adnan Abu Hasna sier bombene traff skolen omkring klokken 04.30 natt til onsdag. 

Tallene på drepte i angrepet varierer, CNN melder at 19 er døde.

Flere titalls mål på Gazastripen ble bombet natt til onsdag. Samtidig melder den israelske TV-kanalen Channel Two TV om at egyptiske forhandlere har fremgang arbeidet med en våpenhvile. En palestinsk delegasjon er ventet til Kairo onsdag.

Traff klasserom

Ifølge palestinske medisinske kilder ble minst 21 palestinere drept i nattens angrep. Nord på Gazastripen skjøt israelske stridsvogner mot en rekke hus øst i Jabalya. 13 ble drept og mange såret. Mens åtte ble drept i andre angrep på Gazastripen, blant dem fem fra samme familie.

En FN-tjenestemann bekrefter at et bad og to klasserom på pikeskolen ble truffet, men oppga ikke dødsfall. Skolen har blitt brukt som tilholdssted for folk som har måttet forlate hjemmene sine de siste ukene. Blant de drepte var et spedbarn og en lege, melder Reuters. 

Antallet drepte palestinere har nå passert 1.220, mens 53 israelske soldater og tre sivile israelere er drept i konflikten som startet 8. juli.

Flere barn 

Tidligere natt til onsdag ble to palestinske barn drept i israelske bombeangrep mot Gazastripen, ifølge medisinske kilder. 

En elleve år gammel handicappet jente ble drept i et angrep nord på Gazastripen, mens en 16 år gammel jente ble drept i et av angrepene mot de sentrale delene av territoriet.

Bristepunkt

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNWRA) advarer nå om at de nå er på bristepunktet, med over 200.000 palestinere som har søkt tilflukt i FN-skoler etter beskjed fra Israel om å evakuere.

Den israelske offensiven ble trappet opp etter at ti israelske soldater ble drept mandag.

Statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu advarte mandag mot at konflikten ville bli langvarig. Han sier Israel ikke vil gi seg før alle Hamas' underjordiske tunneler er ødelagt. 

TV 2/NTB