DET MOTSATTE OPPGJØRET: Kjetil Rekdals Vålerenga slo Bob Bradleys Stabæk 3-0 mot Nadderud i mai. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DET MOTSATTE OPPGJØRET: Kjetil Rekdals Vålerenga slo Bob Bradleys Stabæk 3-0 mot Nadderud i mai. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vålerenga møter Stabæk: – Mye følelser og bitterhet

... men TV 2s eksperter tror ikke at spillerne blir påvirket av det som skjer i styre og stell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Stabæk (TV 2 Zebra 19:00)

Se Vålerenga-Stabæk direkte på TV 2 Zebra fra klokken 19.00!

Tirsdag avsluttes den 17. Tippeligarunden, når Vålerenga tar imot Stabæk på Ullevaal.

Økonomisk kriserammede VIF skal dermed opp mot klubben som de skylder millionbeløp.

Les også: Vålerenga må betale 5,6 millioner kroner til Stabæk

TV 2s ekspert tror ikke det vil ha noe å si for tirsdagens kamp.

– Det er spesielt for de som sitter i styrerommene, og det har vært en sak som har pågått over tid. Det har vært mye følelser og bitterhet inne i bildet, men jeg velger heller å fokusere på de som er nede på banen. For dem betyr det fint lite, sier Ole Martin Årst.

Han er imponert over måten den sportslige delen av Vålerenga har håndtert den situasjonen som klubben befinner seg i.

– De har vært flinke til å skyve fokuset vekk. Rekdal og laget har prestert på tross av at det er hull i skuten. Det kan være befriende å spille kamper og ta poeng, og ikke bli revet med av en negativ økonomi i en klubb, sier TV 2-eksperten.

Les også: VIF-styret stiller plassene sine til disposisjon

– En historie med mye grums
Allikevel tror han kampen mot Stabæk er noe spesiell for dem som er ansvarlige, i begge klubber.

– Det er en historie med mye grums, og jeg vil anta at de som sitter i styre og stell har litt blandede følelser med tanke på denne kampen, sier han.

Hans kollega i TV 2s ekspertpanel Freddy dos Santos er enig i at historien mellom de to klubbene på styrenivå neppe har noe å si for det som leveres ute på banen.

– Den økonomiske situasjonen er prekær, men den preger ikke spillerne utpå der. Veldig ofte har det vært bråk og ting som skjer i kulissene av økonomisk eller annen art, og man lærer seg å leve med det og fokusere på det man selv kan gjøre noe med, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

Han er imponert over det hans tidligere klubb har fått til, for med seier i kveldens kamp vil de kun være tre poeng bak Strømsgodset på sølvplass.

– Jeg snakket med Christian Grindheim i går, og Vålerenga-spillerne vet at de har vært i veldig god form, men samtidig ser de på denne kampen som skummel. De møter et Stabæk-lag som har ferdigheter som passer dem dårlig. De har mye fart, og med et Vålerenga-forsvar som med få unntak ikke har all verdens fart så må de være konsentrerte. Jeg antar at Vålerenga kommer til å styre kampen, men de er veldig oppmerksomme på de farene Stabæk innehar, sier dos Santos.

Les også: Dommer Moen i fokus da Vålerenga vant det motsatte oppgjøret i vår

Årst er overrasket og imponert
Årst er overrasket, selv om han påpeker at man før sesongen stort sett var enige i at Oslo-klubben ville komme høyt på tabellen. Vidar Örn Kjartansson har virkelig fått det til å fungere, og står med 14 mål på 16 kamper.

– Rekdal har vært litt heldig, flink og satt sammen et lag som fungerer, og det er ikke bare Kjartansson som skal ha æren for det. Det er et lag som er homogent og de har flere strenger å spille på, de har lyktes med spillerkjøpene de har gjort og de fikk en god start på sesongen og spilte på seg selvtillit. At de skulle være med helt der oppe og spille om medalje, i hvert fall med de økonomiske problemene, er overraskende, sier den tidligere toppscoreren.

Også Stabæk har prestert over det som var forventet av dem, og har sju poeng ned til nedrykksstreken. Allikevel er formen nedadgående, og på de siste seks kampene er de sammen med Bodø/Glimt Tippeligaens svakeste lag med kun ett poeng innkassert.

Det blir en tøff høst. De kommer til å kjempe om å unngå nedrykk. Sesongen deres har vært litt typisk for nyopprykkede lag, med en god start, entusiasme og noen nye spillere som folk ikke har helt kjennskap til, og så går piffen litt ut. De har ikke den samme entusiasmen og trykket i spillet sitt, samtidig som de andre lagene lærer Stabæk å kjenne. Det er en litt naturlig utvikling i sesongen, og det samme gjelder egentlig for Bodø/Glimt. Det er litt som forventet, men det er nødt til å begynne å snu. Ellers kan det bli veldig tøft, sier Årst.