Mads og Simen skal padle med grizzlybjørn og ulv i tre uker

Snakk om tøffinger! Disse guttene trosser sine utfordringer i Canadas mest krevende villmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

12. august skal «Himmeljegerne» ut på en kanoekspedisjon over tre uker gjennom Big Salmon River i Canada. Elven renner inn i Yukon-elven på den siste halvdelen. 

Mandag var brødrene Simen og Lars Martin Tannæs-Fjeld, og Mads Andreassen, gjester i «Sommertid» på TV 2.

Flekser muskler

Brødrene Simen (32) og Lars Martin Tannæs-Fjeld (27) krysset Nordvestpassasjen på sin forrige farlige og krevende ekspedisjon. Simen har celebral parese og epilepsi, og det ble en utfordrende tur, men med mange gevinster.

– Broren min har mer stolthet enn før, han holder foredrag og flekser muskler.  Turen har vært veldig positiv for han både fysisk og sosialt, sier broren Lars Martin til Sommertid.

Fra forberedelsene til ekspedisjonen, hvor gutta endte mye i vannet!
Fra forberedelsene til ekspedisjonen, hvor gutta endte mye i vannet!

Ny ekspedisjon

Om to uker legger guttene ut på den nye ekspedisjonen til Canada, og denne gangen har de med seg Simens bestekompis Mads Andreassen, som har Downs syndrom. De har ligget i hardtrening med Mads siden januar, gått opp slalombakker og slept bildekk etter seg.

– Å få med Mads er veldig bra, og det er kult at Simen tar med seg en kompis på denne turen, sier Lars Martin.

– Denne turen blir en opplevelse, og for meg blir det første gang å dra på en slik tur.  Vi har trent ganske mye. Vi har gått med dekk rundt Semsvannet, sier en begeistret Mads til Sommertid.

GALLIONSFIGUR: Mads Andreassen viser stolt frem Gallionsgiguren - en tiger som skal skremme bort Bjørn og ulv på ekspedisjonen i Canada. Foto: TV 2
GALLIONSFIGUR: Mads Andreassen viser stolt frem Gallionsgiguren - en tiger som skal skremme bort Bjørn og ulv på ekspedisjonen i Canada. Foto: TV 2

Gallionsfigur

Det er mange utfordringer på denne ekspedisjonen, og den største kan blir Grizzlybjørn. Andre dyr de kan støte på er ulv og elg.

Gutta har med seg en gallionsfigur - en tiger for å skremme bort disse. 

Se hele innslaget i videoen over saken!

«Sommertid» sendes på TV 2 mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 20.00, gjennom hele sommeren.