KLAR FOR ARSENAL: Calum Chambers (19) er Arsenals nyeste signering. FOTO: Arsenal.com
KLAR FOR ARSENAL: Calum Chambers (19) er Arsenals nyeste signering. FOTO: Arsenal.com

Arsenal henter stortalent

Calum Chambers (19) forlater Southampton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal bekrefter på sine hjemmesider at Calum Chambers (19) har signert en langtidskontrakt med klubben.

Manager Arsène Wenger er strålende fornøyd med å ha sikret seg den talentfulle høyrebacken.

– Måten han tilpasset seg Premier League forrige sesong i Southampton i ung alder, viser at han har enorme kvaliteter. Han har mange av egenskapene vi ser etter i en ung spiller, og jeg er sikker på at han vil gjøre det godt hos oss, sier Wenger.

Chambers fikk sin Premier League-debut for Southampton forrige sesong. 19-åringen fikk 22 kamper for et Southampton som endte på en solid åttendeplass i ligaen.

– Jeg vil bruke denne muligheten til å takke alle i Southampton for alt de har gjort, og for at de har gjort dette mulig, skriver Chambers på sin egen Twitter-profil.

I en pressemelding skriver Southampton at det var umulig å holde på Chambers da unggutten ikke så sin fremtid i klubben.

– Når det var tilfellet, var det viktig for oss at vi var i stand til å forhandle frem en betydelig sum som reflekterer hvor mye arbeid støtteapparatet vårt har lagt ned i Calums utvikling siden han kom hit som åtteåring, sier administrerende direktør Les Reed.

Ifølge The Guardian koster Chambers ca. 170 millioner kroner. 

– Jeg er veldig glad for å signere for Arsenal. De er et lag jeg har beundret for deres spillestil, og de er et lag som har vært et av de beste i Europa i en årrekke. Jeg ser frem til å slutte meg til mine nye lagkamerater i dag og starte forberedelsene på sesongen.

Han blir Arsenals fjerde signering i sommer. London-klubben har tidligere hentet Alexis Sánchez, Mathieu Debuchy og David Ospina.

Chambers har fått tildelt draktnummer 21 i Arsenal.