Denne bilen ble rett og slett for stygg

Bentley kommer med SUV - men vraket konseptbilen fullstendig.

Slik så det ut da Bentley viste konseptmodellen av sin aller første SUV. Designet vakte enorm oppsikt - ikke heeelt uten grunn ...
Slik så det ut da Bentley viste konseptmodellen av sin aller første SUV. Designet vakte enorm oppsikt - ikke heeelt uten grunn ...

Få nye bilmodeller har vakt mer oppsikt de siste årene enn Bentleys konseptbil med det noe kryptiske navnet EXP 9 F.

Vi fikk se den første gang på bilutstillingen i Geneve i 2012. En ting var at luksusprodusenten Bentley vurderte å lage SUV, det var egentlig ganske oppsiktsvekkende i seg selv. Men det som virkelig vakte oppsikt, var designet.

Var en test 

Den fikk raskt tildelt karakteristikken "verdens styggeste SUV", og debatten gikk høyt på nettsteder og i bilblader: Kunne Bentley virkelig lansere en modell som så slik ut?

Selv understreket de hele tiden at dette først og fremst var en test på om markedet var klart for en SUV fra Bentley. Og tross sterke reaksjoner på designet, fant man fort ut at dette var noe å gå videre med.

God mottagelse: Over 2000 bestillinger inne

Begynte på nytt 

Sjefene i VW-konsernet (som Bentley er en del av) har forlengst gitt grønt lys for prosjektet, og bilen skal være klar i 2016. Men - utseendet blir noe helt annet enn det vi så på konseptbilen.

Til engelske Autocar  bekrefter nemlig Bentleys designsjef Luc Donckerwolke at han begynte helt på nytt etter at Geneve-utstillingen var over - og at produksjonsklar bil ikke skal ha noe med konseptet å gjøre.

Det er høyst uvanlig i bilbransjen - og sier nok også mye om at Bentley selv ikke var komfortable med det opprinnelige designet.

Bli med inn i verdens dyreste SUV

Blanke ark

Donckerwolke hadde heller ikke noe med konseptbilen å gjøre, han fikk jobben i Bentley like etter at bilen ble vist i Geneve. 

- Jeg startet med nye parametre og helt blanke ark. Konseptet var bare ment for å stille spørsmålet "Kan vi lage en Bentley-SUV?", forteller Donckerwolke til Autocar.

I de to årene som har gått, har han og temaet hans altså designet en helt ny bil, og skal nå være ferdig med store deler av den jobben.

Luksus-kappløp

Testingen av bilen har nå begynt, men navnet er ennå ikke klart. Men planen er altså at den skal komme på markedet i 2016.

Med det går Bentley  inn i et aldri så lite kappløp blant verdens mest eksklusive bilprodusenter. Flere  har nemlig SUV på gang. Blant dem er Maserati og Lamborghini - ja til og med Rolls-Royce er ventet å skulle kaste seg på denne bølgen.

LES OGSÅ: Dette skal bli verdens dyreste SUV

Jo - du kan få luksus-SUV til under 300.000,-