Brann i krise: – De rykker ned uten seks poeng på de to neste kampene

Ole Martin Årst vil ikke høre snakk om at Brann har uflaks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann-Viking 0-1

Tolv poeng på 17 kamper. Syv av åtte hjemmekamper er tapt. Selv med en god dose velvilje er det vanskelig å unngå ordet «krise».

For nå er det virkelig krise i Sportsklubben Brann.

Brann ligger nest sist med 13 kamper igjen av sesongen. Det er tre poeng opp til kvalifiseringsplassen. Avstanden opp til trygg plass er fem poeng.

– Dette er ikke uflaks

Brann misbrukte igjen en rekke store sjanser, og Rikard Norling uttalte etter kampen at de må være kaldere foran mål og bruke mer tid. Han mente også at det er et element av uflaks inne i bildet.

– Er Brann uheldige eller udyktige?, spurte Davy Wathne i Fotballkveld.

– De kan ikke begynne å snakke om uflaks nå. De har 22 avslutninger. Det betyr avslutninger hvert fjerde minutt. Bare fem av dem går på mål. Dette er 98% udyktighet, konstaterte Ole Martin Årst.

Amin Askar var ikke uenig.

– Når det har skjedd så mange ganger som dette, så kan vi ikke snakke om at det er uflaks. Vi har vært uheldige, men dette er mest udyktighet. Supporterne skal uansett vite at vi blør for denne drakten. Vi gjør alt vi kan og slapper ikke av i sommervarmen, sa han.

– Må vinne de neste to

Nå venter bortekamp mot Lillestrøm og hjemmekamp mot Aalesund.

– Kan Brann tenne håpet om ny kontrakt uten seks poeng?, spurte Davy.

Årst var klokkeklar. Ifølge TV 2s ekspert spiller Brann førstedivisjon uten seks poeng mot Lillestrøm og Aalesund. 

– Nei. Det er de sjanseløs til. Etter de to kampene venter Rosenborg, Vålerenga, Strømsgodset og Molde. De fire skal de altså ha på rekke og rad. Uten seks poeng på de neste kampene er det takk og farvel og førstedivisjon i 2015.

Freddy Dos Santos levner Brann en sjanse selv uten seks poeng.

– Jeg vet ikke om de nødvendigvis er ferdig uten seks poeng på de neste to kampene, for de er ikke akkurat alene om å være i dårlig form. Det er flere av lagene i bunnen som har en nedadgående kurve.

– Er Brann forberedt på situasjonen de befinner seg i?

– Nei, det er de overhodet ikke. Brann er i norsk målestokk en gigantisk klubb og skal ikke være der de er nå. Der har de en ulempe sammenlignet med de andre klubbene som er der, ettersom de har forberedt seg på dette, mente Årst.