CAMERONS NÆRMESTE: Nick Clegg snakker ut om VM i 2018. Foto: Scanpix
CAMERONS NÆRMESTE: Nick Clegg snakker ut om VM i 2018. Foto: Scanpix

Storbritannias visestatsminister ber FIFA frata Russland fotball-VM

Nick Clegg mener nedskytingen av det malaysiske passasjerflyet må få konsekvenser også innenfor sportens verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

London (NTB-AFP):

Russland må fratas fotball-VM i 2018 etter nedskytingen av det malaysiske passasjerflyet MH17 over Ukraina, sier Storbritannias visestatsminister Nick Clegg.

– Dere kan ikke tillate at denne nydelige sporten svertes av Russlands stygge aggresjon på den russisk-ukrainske grensen, sier Clegg til Sunday Times.

– Ikke bare ville Vladimir Putin utnyttet det, jeg mener det vil få resten av verden til å se svak og useriøs ut i protestene våre mot Vladimir Putins oppførsel dersom vi ikke er klar til å stanse det, sier Clegg

Flere tyske politikere har krevd det samme
Clegg som er leder for Liberaldemokratene, koalisjonspartner i statsminister David Camerons regjering, sier sportsbegivenheter burde være en ny del av EUs sanksjoner mot Moskva.

– Han må ikke få lov til å hele tiden å kunne fortsette å presse tålmodigheten til det internasjonale samfunnet over bristepunktet, destabilisere nabolandet, beskytte disse væpnede separatistene i Øst-Ukraina, og fortsatt ha privilegiet og æren av å motta alle utmerkelsene i 2018 for å være vertsnasjon for fotball-VM, sier Clegg.

Cleggs harme over Russland som VM-vertskap om fire år, kommer etter at flere tyske politikere tidligere denne måneden krevde det samme. Den gang ble dette raskt avvist av FIFA-tjenestemenn. (©NTB)