Rooney med drømmetreff da United vant igjen

Mens Roma-spiller scoret fra egen banehalvdel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Roma 3-2

Manchester United er godt i gang med sin oppkjøring mot sesongen, i USA. Onsdag denne uken smadret de LA Galaxy hele 7-0, hvor spesielt nyinnkjøpte Ander Herrera fikk mye oppmerksomhet for sitt spill.

Lørdag kveld ventet en ny utfordring for de røde djevlene, nemlig AS Roma, som tidligere i uken slo erkerival Liverpool.

Louis van Gaal holdt seg til suksessoppskriften fra forrige kamp, altså det nye 3-5-2 systemet han tidligere har lykkes bra med. Det ble ny suksess, og de for anledningene hvitkledte røde djevlene vant 3-2.

Se videosammendrag i vinduet øverst!

Roma startet best

Førsteomgangen var jevn og tett hvor Roma i starten kom til den største sjansen. United-forsvaret ble overrasket av en lang ball som endte med at Destro kom alene mot mål, men Roma-spilleren maktet ikke sette den i mål. 

Flere ganger var Roma frempå uten å få uttelling. Til tider så Manchester United svært rotete og svak ut defensiv hvor de etterlot seg mye rom for Roma å løpe i. 

Tre kjappe for United

Det sto fortsatt 0-0 helt til det var spilt 35 minutter. Da fikk Rooney ballen på omtrent 45 meter, og så klinte han til, resten er historie. En perlescoring skrudde helt opp i krysset bak en sjanseløs Roma-keeper. 

Kun få minutter senere sendte samme mann avgårde en nydelig langpasning mot Juan Mata som hadde løpt seg fri. Spanjolen dempet ballen på lekkert vis og hadde ingen problemer med å lobbe ballen over målvakten og i mål. 

Rett før pause fikk United straffe. Welbeck ble tatt like innenfor sekstenmeteren, og fra krittmerke gjorde Rooney ingen feil. 

Tre scoringer de siste ti minuttene av første omgang, gjorde at det sto 3-0 til pause. 

Rolig start etter hvilen

Resultatet til pause var ikke et godt bilde av hvordan kampen var. Roma var like gode som United, om ikke bedre, men forskjellen var effektiviteten United viste. 

Da lagene kom ut igjen etter hvilen, hadde van Gaal gjort ni bytter på sitt lag, hvor mange unge spillere fikk sjansen. Også Roma gjorde endringer fra den første omgangen. 

Alle byttene til de røde djevlene gjorde at andre omgang startet på lik måte som den første, Roma med initiativet. 

Ingen av lagene kom til de store sjansene etter alle byttene. 

Nok et drømmetreff

Vi måtte helt til 76 minutter før det skjedde noe nevneverdig. Roma-spilleren Pjanic plukket ballen opp på egen halvdel og så at United-keeper står langt ute. Han fyrte til og håpte på det beste, og for et treff det ble. Amos i United målet var sjanseløs da ballen dalte over han og inn i nettet. 

Kun minutter senere var Roma farlig frempå igjen. Castan fikk ballen feilvendt på omtrent fem meter og prøvde seg på et halvveis brassespark. Ballen fikk en fin bane mot mål, men denne gangen var Ben Amos med på notene og får avverget i stolpen. 

Like før slutt ble Roma tildelt et straffespark, som i ettertid kan sees på som strengt. Dommeren dømte på en hands av Michael Keane, men det så ut til å være en feil avgjørelse.

Fra straffemerket gjorde Mr. Roma ingen feil. Francesco Totti var bunnsolid og fastsatte sluttresultatet til 3-2.