Martin (15) ga Nordlie marerittstart 

Martin Ødegaard involvert i alt Strømsgodset leverte i Sandnes. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag denne uken tok Tom Nordlie over treneransvaret i nedrykkstruede Sandnes Ulf. Kun 10 poeng hadde laget før dagens kamp og de er avhengig av å plukke mye poeng utover høsten om de skal klare å holde seg i Tippeligaen. 

Lørdagens kamp mot Strømsgodset var derfor en ypperlig kamp å starte poengfangsten med, men 15 år gamle Martin Ødegaard ville det annerledes. 

Da dommeren blåste av kampen hadde Ødegaard scoret ett, skaffet straffespark og vært arkitekt bak to mål. 

Etter kampen var David Nielsen fornøyd med unggutten, men tar ikke av av den grunn. 

– Nå skal jeg hive salt i såret for det norske folk. Han gjør en fantastisk kamp og scorer mål. Men han blir litt sliten og har en del å gå på i den defensive omstillingen, oppsummerte David Nielsen til C More etter kampslutt, før han fortsatte: 

– Mens resten av Norge skal ta av, så skal jeg piske ham til å bli bedre.

Tom Nordlie mener at Ødegaard ikke har arvet noe etter hans far, Hans Erik Ødegaard. 

– Han har ikke arvet teknikken etter faren sin, så mora må være god, sa Nordlie til C More etter kampslutt.

Målscorer for Sandnes Ulf, Henrik Furebotn, måtte innse at laget ble sliten mot slutten. 

– Vi ble slitne på slutten. Det var en helt ny stil og mye løping for oss i uvante roller. Vi har hatt Tom i tre dager. Det har vært mye positivt og han er flink til å motivere oss. Vi får ikke en stor knekk av å tape, vi er ganske vant til det.

God start for Nordlie og Sandnes

Sandnes Ulf var tydelig sulten på en god start og allerede etter to minutter var vertene farlig frempå. Tønne får lagt inn fra kanten og inne i feltet kom Langås, men rakk ikke frem til ballen.

Sandnes Ulf var tydelig aggressive i innledningen og ville vise seg frem for sin nye trener, uten at det ga de store resultatene. 

Strømsgodset tok ledelsen, men Ulf svarte

Etter 11 minutter satt ballen i nettet i andre enden. På et innlegg fra Gustav Vikheim kom 15 år gamle Martin Ødegaard på bakerste stolpe. Mottaket satt og stjerneskuddet hadde ingen problemer med å sende Strømsgodset i føringen med en fin plassert avslutning i hjørnet.

Kun minutter senere utlignet Sandnes Ulf. 18 minutter sto på klokken da Henrik Furebotn fikk ballen utenfor sekstenmeteren, etter et innlegg fra kanten. Ulf-spilleren siktet godt og fyrte ballen lavt i høyre hjørnet for Godset-keeper, Adam Kwarasey, som var sjanseløs.

Uavgjort til pause

Etter 24 minutter var nok en gang Ødegaard sentral da han med en liten touch dro seg fri på midtbanen. Kastrati startet løpet og15-åringen tredde han flott gjennom den bakre rekken til Ulf. Dessverre for Strømsgodset kom avslutningen fra litt skrå vinkel og trillet utenfor den lengste stolpen.

Begge lag kom til noen farligheter utover i omgangen, men til pause sto det 1-1.

Godset best etter hvilen

Andre omgang var tre minutter gammel da Strømsgodset kom til den første gode sjansen. Kastrati dro seg lekkert fri inne i sekstenmeteren, men han klarte ikke bestemme seg for om det ble skudd eller innlegg så det hele endte opp med noe midt i mellom. Ingen klarte å komme på legget, og ballen gikk i gjennom hele boksen og bort fra farlig område.

Uten de store farligheten utover i omgangen, kom Langås til en noe heldig avslutning etter 70 minutter. Langås dro med seg ballen på lekkert vis, og kommer rett på Kwarasey, men skuddet går rett på Godset-målvakten.

Mesterlige Martin

Martin Ødegaard var den som sto for det Strømsgodset skapte i denne kampen, og etter 74 minutter skaffet han straffe til Godset. Thomas Sørum maktet ikke og overliste Halldórsson i målet som ga retur, men den klarte ikke drammenserne å utnytte.

Etter straffesparket handlet alt om Strømsgodset og Martin Ødegaard. 

Etter 83 minutter er det Gustav Wikheim som får æren av å sette ballen i mål. Ødegaard er arkitekten og spiller Thomas Sørum fint igjennom. Sørum fikk avsluttet fra skrått hold, men Halldórsson reddet mesterlig. Dessverre for Nordlie og Sandnes Ulf måtte han gi retur, og den satt Wikheim sikkert i nettaket. 

Kun minuttet senere snappet stjerneskuddet en ball bak i banen og forserte fremover. På det perfekte tidspunktet slapp han ballen videre til Sørum, som enkelt kunne sette ballen i mål og samtidig gjorde opp for straffebommen. 

Kampen endte til slutt 1-3.