Majka ble lovet Aston Martin av Tinkov om han vant to etapper

Torsdag stakk han like så godt av gårde med klatretrøyen i tillegg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rafal Majka har overrasket mange med å vinne to etapper i fjellene i årets Tour de France. Torsdagens tredjeplass på Hautacam var tilstrekkelig til å sikre Tinkoff-Saxo-rytteren klatretrøyen i tillegg. 

Etter den første etappeseieren forrige lørdag var lageier Oleg Tinkov så begeistret at han bestemte seg for å gjøre motivasjonen til polakken enda større i den siste uken.

– Vinner du en etappe til, skal du få en Aston Martin av meg, skal russeren ha sagt.

Og vant gjorde Majka på onsdag. Etter etappen var både Majka og Tinkov gjester på det belgiske sykkelprogrammet Vive le Velo, og etter TV-opptredenen gikk de utenfor for en privat samtale. Det fikk programleder Lieven Van Gils til å lure.

– Jeg spurte en av lagets ansatte hva de gjorde på. «Oleg har et problem», var svaret. «Oleg lovet Majka en Aston Martin om han vant en etappe til. Nå forsøker han åpenbart å snakke seg ut av det», fortalte Van Gils til det belgiske nettstedet Sporza

Om han lyktes i å prate seg ut av det vites ikke, men den karismatiske russiske lageieren er uansett neppe veldig bekymret. Tinkov skal være god for mer enn fire milliarder kroner, skriver Forbes. 

– Nå er jeg veldig glad
Majka har vært et av sykkelsportens største talenter i flere år allerede, men få hadde likevel trodd at 24-åringen skulle lykkes så voldsomt i sin aller første Tour.

Polakken kom inn på laget i siste liten etter at Roman Kreuziger ble trekt fra laget på grunn av dopingmistanker, og holdt en svært lav profil i første halvdel av rittet. Den siste uken har han dog for alvor våknet til liv. Etter sin første Tour kan han vise til to etappeseire, en andreplass, en tredjeplass og klatretrøyen - så lenge han fullfører rittet, selvsagt.

All den tid Nibali vant torsdagens etappe, måtte Majka bli dårligst nummer seks for å sikre seg polkadottene. Det fikset han uten altfor store problemer.

– Nå er jeg veldig glad. Jeg har klatretrøyen i Tour de France. Det er min første Tour og jeg har trøyen, i tillegg til to etappeseire. Lagkameratene har gjort en fantastisk jobb for meg, så jeg er veldig fornøyd, sa han til TV 2 etter målgang.