Politidirektøren: – Vi vil vurdere ytterligere tiltak

Politidirektør Odd Reidar Humlegård forteller TV 2 at beredskapen er høyere enn tidligere etter at det ble kjent at det foreligger en konkret terrortrussel mot Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som en følge av terrortrusselen som ble gjort kjent torsdag morgen vil politiet holde en del møtevirksomhet i løpet av fredagen, for å få et oppdatert situasjonbilde.

Det sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til TV 2.

– Så vil vi ha telefonmøte med alle politimesterne, få inn situasjonsrapporter, og se om vi skal gjøre ytterligere tiltak, sier Humlegård.

– Vi er jo ikke vant til dette i Norge, som man er i flere land, at man hever beredskapen på bakgrunn av en terrortrussel. Men det fant vi helt nødvendig å gjøre i denne sammenheng, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til TV 2.

I går ble det klart at en terrortrussel fra ekstreme islamister er rettet mot Norge. Politidirektøren avbrøt ferien, og beredskapen i landet er satt opp. 

– Vi har generelt en bedre beredskap i Norge enn tidligere. Nå har vi ytterligere hevet den. Vi har kalt inn masse folk fra ferie. Våre nasjonale politiressurser som beredskapstroppen, politihelikopter, bombehund, og gisselforhandlere satt i en annen beredskap enn det vi har hatt før. Så vi er godt forberedt, men vi vet altså ikke hva som kommer, eller om det kommer noe, sier han, og legger til:

– Slik vi ser det nå, er det mer sannsynlig at det ikke skjer noe, enn at det skjer noe. Men vi skal være bedre forberedt enn før.

Terrortrusselen er ennå ikke avklart, og PST jobber nå med maksimal styrke. Fredag skal det avklares om beredskapen skal heves ytterligere.

– Vi vil ha det nivået vi har nå så lenge det er nødvendig, og er det nødvendig å heve det, så vil vi gjøre det, sier Humlegård.

Dersom beredskapen heves, vil politiet informere om mulige tiltak som vil være synlige for publikum, slik at folk skal være forberedt på det og vite hva som skjer.