Foto: AFP Photo/Jeff Pachoud, @petosagan, Twitter.
Foto: AFP Photo/Jeff Pachoud, @petosagan, Twitter.

Vant sin tredje poengtrøye - feiret med «wheelie» og grønn kake

Peter Sagan tok sin tredje grønne trøye på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med tre gjenstående etapper av årets Tour de France, er det ingen som kan ta igjen Peter Sagan i kampen om den grønne trøyen. Det betyr at han vinner poengkonkurransen for tredje året på rad om han kommer seg helskinnet gjennom den siste helgen.

Å vinne tre på rad er bare noe den store Erik Zabel har gjort før ham. 

Hans nærmeste utfordrer i kampen om trøyen, Bryan Coquard, tok 20 poeng på den innlagte spurten og truet en stund med å utsette Sagans feiring til neste dag. En rask titt i rittboken og litt regning senere gjorde det likevel klart at Sagan ville vinne trøyen så lenge Coquard ikke ble nummer 11 eller bedre på etappen. 

På majestetiske Hautacam var den franske sprinteren som ventet sjanseløs og kom inn på 95. plass. Med det var slovakens triumf et faktum. 

Sagan er ikke den som liker å la store anledninger passere i stillhet, og gjorde derfor en karakteristisk «wheelie», å sykle på bakhjulet, mot slutten av den siste stigningen.

Saken fortsetter under «tweeten».

Etter etappen var det tid for feiring. Da passet det bra at en liten jente ga ham en kake etter målgang. 

Saken fortsetter under «tweeten».

Sagan står med hele ti topp-ti resultater så langt i årets ritt, men har fortsatt til gode å vinne en etappe.

Det håper han å gjøre noe med på fredagens etappe. Med en fjerdekategoristigning situert bare 13 kilometer før mål, har han gode muligheter til å omsider strekke armene i været.

– Jeg har ikke seieren jeg har hatt lyst på enda. Jeg håper på det beste. Så langt har det vært flere etapper som har passet meg, men jeg har likevel ikke lyktes. Jeg innser at Tour de France er forskjellig fra år til år. Noen ting går bra, andre ikke, sier han til Tourens eget nettsted