TABLETTER I BUKSEN: Flere trodde salt-tablettene til Alexander Kristoff var noe ulovlig.
TABLETTER I BUKSEN: Flere trodde salt-tablettene til Alexander Kristoff var noe ulovlig.

– Folk antydet at det var doping

Men Alexander Kristoff holder seg kun til salt-tabletter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hautacam (TV 2): Alexander Kristoff syklet i mål drøyt 32 minutter etter Vincenzo Nibali på kongeetappen til Hautacam. 

Nibali stakk fra de andre sammenlagtrytterne ti kilometer før mål. Oppover fjellsiden viste italieneren hvorfor han nå leder med nesten sju minutter på andreplasserte Thibaut Pinot.

Selv om Nibali syklet fort, er han ikke i nærheten av de beste tidene opp Hautacam på 90-tallet. Nibali har den 26. beste tiden opp fjellet. Bjarne Riis, som har rekorden opp Hautacam, syklet to minutter og 40 sekunder fortere enn Nibali. Men det var i 1996, og Bjarne Riis har i ettertid innrømmet doping. 

Statistikken gir grunn til å tro at Nibali er ren, og Kristoff føler seg trygg på at Nibali har parkert konkurrentene på ærlig vis.

- Jeg håper det. Det virker som om Nibali er ganske overlegen, men vi vet jo at han er blant de beste i verden. Det ser det ganske lett ut for ham når Contador og Froome ikke er her. Jeg tror Nibali er ren, sier Kristoff.

Tour de France-lederen har fått forbausende få dopingspørsmål så langt i Tour de France, noe Johan Kaggestad tidligere har uttalt er merkelig. 

Ingen ryttere har testet positivt i årets Tour, noe som ikke overrasker Kristoff. 

- Jeg håper at alle er ærlige og redelige, selv om jeg så noen skitne triks av Majka i går, humrer han, og sikter til episoden der etappevinneren tok tak i motorsykkelen og dro seg fremover.

- Man kan aldri vite hva folk gjør, men jeg har ikke noen grunn til å tro noe annet enn at feltet er rent, legger Katjusja-rytteren til.

Kristoff har selv fått spørsmål om han er dopet. Spørsmålene kom etter bildet av Kristoff med salt-tabletter i buksen på etappen til La Planche des Belles Filles.  

- Jeg fikk litt problemer fordi jeg hadde salt-tabletter. Det var folk som antydet at det var doping, men det var bare bikarbonat. Det er innenfor grensen, sier han.

Nå har Kristoff valgt å gjemme tablettene bedre.

-  Jeg må ha de i lommen i stedet for i buksen. Men jeg har ikke noe annet enn salt med meg, forsikrer 27-åringen.