STOR OPPMERKSOMHET: Verdens største mediebyråer har omtalt torsdagens offentlige terrorvarsel mot Norge. (Foto: Faksimile)
STOR OPPMERKSOMHET: Verdens største mediebyråer har omtalt torsdagens offentlige terrorvarsel mot Norge. (Foto: Faksimile)

Dette skriver utenlandske medier om terrortrusselen

I internasjonale medier spekuleres det i detaljer rundt et mulig terrorangrep mot Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Norge har advart mot en konkret terrortrussel fra folk med tilknytning til syriske krigere, om et mulig angrep i løpet av få dager.»

Dette skriver blant annet Sky News, som er ett av mange utenlandske medier som omtaler terrortrusselen mot Norge.

Mediene fokuserer mye på Norges forhold til Syria, og uthever PSTs informasjon om at rundt 50 personer har reist fra Norge for å kjempe i Syria, og at bare halvparten av dem er tilbake i landet.

Det presiseres at Norge har flest statsborgere fordelt på antall innbyggere som har reist for å kjempe i den syriske konflikten.

Mediene spekulerer også i forbindelsen mellom disse hendelsene:

22. juli er også et vesentlig poeng og utdypes i flere av de utenlandske nyhetssakene.

Flere syriske medier omtaler nyheten, men med mindre spekulasjoner enn de internasjonale. De fleste siterer bare PSTs uttalelser.

Ingen terrortrussel i nabolandene

Skandinaviske medier dekker terrortrusselen grundig og både svensk og dansk politi opplyser at de er godt informert om situasjonen, men at de ikke har tatt noen direkte tiltak.

–  Informasjonen fra Norge påvirker ikke sikkerhetssituasjonen i Sverige, sier Fredrik Milder, pressesekretær i Sveriges sikkerhetspoliti SAPO.

Terrortrusselen mot Sverige ikke har økt på grunn av hendelsene i Norge, opplyser Milder.

Det samme sier danske PST.

– Det jeg kan si er at vi følger saken tett og der er ikke noen økt terrortrussel mot Danmark, sier Mads Hansen, fra politiets etterretningstjeneste i Danmark, PET.