– Suárez blir behandlet som en morder

Tidligere lagkompis tar Luis Suárez i forsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Iago Aspas tar sin tidligere lagkamerat Luis Suárez i forsvar. Han mener at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har straffet Suárez altfor hardt.

– De behandler Luis som en morder, ikke en fotballspiller. Det finnes mordere som straffes mindre for det de har gjort. Det er for mye ikke å la ham bli presentert i Barcelona, å trene eller å komme inn på stadionet, sier Aspas til Cadena Cope.

Det var i sommerens VM-sluttspill at det skjedde igjen. For tredje gang i karrieren satte Luis Suárez tennene i en motspiller da Giorgio Chiellini fikk kjenne på uruguayanerens tanngard. 

Kritikken haglet mot den meget kompetente spissen, som fikk en fire måneders straff fra all fotballaktivitet. Det hindret imidlertid ikke Barcelona i å punge ut mellom 700 og 800 millioner kroner. 

Suárez vil ikke kunne debutere for Barcelona før 26. oktober grunnet restriksjoner i straffen.

– Suspensjonen gjelder all fotballrelatert aktivitet. Han kan ikke ta del i et fotballrelatert arrangement uavhengig av hvor det er. Han kan ikke en gang være involvert i et fotballrelatert veldedighetsarrangement, presiserer FIFAs mediasjef Delia Fischer, ifølge The Guardian.

I likhet med Suárez har Aspas skiftet beite. Den 26 år gamle spissen er lånt ut til Sevilla resten av sesongen etter et debutår i Liverpool med manglende spilletid.