STING: David de la Cruz er merket for lang tid fremover etter krasjen på Tourens 12. etappe. Foto: @delacruz_sbd, Twitter.
STING: David de la Cruz er merket for lang tid fremover etter krasjen på Tourens 12. etappe. Foto: @delacruz_sbd, Twitter.

Slik ser skulderen ut etter Tour-krasjen

Men David de la Cruz kan være tilbake i konkurranse om fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tour de France sender hvert år ryttere hjem med brukne ben og forslåtte kropper, men årets utgave har krevd uvanlig mange ofre. 

Chris Froome og Alberto Contador har naturligvis fått mest oppmerksomhet etter sine velt, men på den 12. etappen måtte også David de la Cruz se seg nødt til å stå av. 

Se velten i bunnen av saken!

Spanjolen veltet i en sving og knekte kragebenet. I store smerer ble NetApp-Endura-rytteren fraktet vekk i ambulanse, og i går ble han operert hjemme i Katalonia. 

Resultatet la han onsdag formiddag ut på Twitter, og spesielt pent er det ikke.

Bruddet i det høyre kragebenet er dog ikke ventet å sette ham på sidelinjen lenge.

Etter operasjonen snakket han med den lokale radiostasjonen Ràdio Sabadell, og der kunne han fortelle at han håper å være tilbake på sykkelen i midten av august.

– Det går bedre for hver dag. Dersom alt går etter planen, kan jeg være i trening om tre uker. Derfor håper jeg å delta i Tour of Colorado 18. august. Sesongen min er ikke over, sa 25-åringen.