– Da jeg skulle slanke meg, måtte jeg innse at jeg var feit

Det samme tankesettet må til for å redde Sandnes Ulf fra nedrykk, mener Tom Nordlie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Nordlie er klar for et nytt redningsprosjekt.

Etter en uke med samtaler kom de to partene til enighet, og onsdag ettermiddag ble Tom Nordlie presentert som Sandnes Ulfs nye trener.

– Vi trenger en mann med erfaring. En tydelig leder, sa daglig leder Tom Rune Espedal.

– Tom Nordlie pekte seg ut tidlig. Etter å ha hatt samtaler med ham i helgen, ble jeg bare mer og mer overbevist om at dette var et riktig valg for klubben.

Etter Espedals introduksjon, fikk Nordlie muligheten til å presentere seg selv og sitt syn på de pedagogiske utfordringene som eksisterer i en nedrykkstruet klubb. Den muligheten lot han ikke gå fra seg.

Eye of the tiger

Han tok særlig et oppgjør med stempelet «primitiv», som mange har gitt ham i årenes løp.

– Jeg tror spillergrupper er som et speil av samfunnet for øvrig. Noen er innadvendte mens andre er utadvendte. Noen er nervøse, andre er avslappet. Noen er filosofer, andre er klovner. Jeg trenger å bli kjent med alle spillerne. Det handler for meg om å nå frem til folk på en enkel måte, og hvis det er primitivt så er det i orden for meg.

For å komme ut av problemene, må man imidlertid først erkjenne at man er i problemer, forkynte Nordlie.

– Jeg må få 22 kyr i grønn til å bli «Eye of the Tiger» på kort tid. For å slanke meg måtte jeg innse at jeg var feit. Slik er også situasjonen vi nå står overfor.

Som 3+ på Gymnaset

Nordlie insisterer på at han alene ikke kan sikre plassen for Rogalands-klubben. Han mener samtidig at han er rett mann til å kunne vise vei.

– Jeg kan ikke redde Sandnes Ulf alene, men jeg kan peke ut en retning. Jeg viste i Kongsvinger at jeg var med på å redde noe med situasjonsbestemt ledelsesfilosofi.

Han mener også at det er gøyere å spille for å unngå nedrykk, enn det er å ligge midt på tabellen.

– Det er å bli nummer sju er like morsomt som å få 3+ i snitt på gymnaset. Det er akkurat så bra at ikke lærerne og fatter’n blir forbanna.

Erstatter Asle Andersen

Asle Andersen fikk sparken forrige onsdag. Det var Andersen var særdeles misfornøyd med.

– Jeg er skuffet og forbannet og håper virkelig at klubben har en tydelig plan på hvordan de skal overleve eliteserien denne sesongen, sa han til TV 2.

Den planen har åpenbart vært bygget rundt Tom Nordlie. Ulfs nye trener viste sympati med sin forgjenger. Samtidig håper han at alle i klubben går videre og fokuserer på oppgaven de står overfor.

– Det er trist når noen må gå etter så lang tid som Asle har hatt. Jeg forstår lojalitet til enkeltpersoner i klubben, men det er lojalitet til klubben som henger høyest. Jeg ønsker å ha med meg Bjarte Lunde Aarsheim videre og har hatt fire-fem samtaler med ham. Han har vist sin lojalitet til Asle, men så håper jeg at han lyst til å bli med meg videre. Lojalitet er nemlig svært verdifullt.

For å redde plassen har Tom Nordlie nå introdusert en ny og blank tabell i garderoben. Den skal kun måle prestasjonene i resten av sesongen. 

Men viktigst av alt: den skal forhåpentligvis gi Sandnes Ulf-spillerne ny giv.