Jentene har vokst opp med bilinteresserte foreldre og bruker mye tid, penger og krefter på hobbyen sin.
Foto: Ingeborg Nymoen, glomdalen.no/ANB.
Jentene har vokst opp med bilinteresserte foreldre og bruker mye tid, penger og krefter på hobbyen sin. Foto: Ingeborg Nymoen, glomdalen.no/ANB.

For disse jentene er det bare én ting som gjelder

Tar innersvingen på veldig mange av gutta i miljøet.

annonse

Sammen har de åtte jentene dannet gruppa Girlicous. Du finner dem i skinnende, plettfrie tyske biler.

– Bortsett fra Sara da. Svenske-jævelen, ler de i kor.

Interessen har alltid vært der. Flere av dem kan nesten si at de har vokst opp i baksetet på en Volvo i Kaffegata.

Og så er det litt enten- eller på et sted som Flisa.

Største interesse

– Vi har valgt bil, forteller jentene, til Glomdalen.

Jentegruppa stiller ut bilene sine på Gatebil, landstreff for de forskjellige bilmerkene og treff som de selv arrangerer. Åtte jenter og 11 biler.

De har en ting til felles; den største interessen er bil.

Det er helheten av bilen som er viktigst, egentlig handler det litt om perfeksjonisme. Lakk, felger, senk, fargekombinasjoner, soting av ruter og interiør.

Utrolig dyrt

Og så er det ingen vits i å stille ut en bil som ikke er ren. Derfor blir det mye gnikking og gnuing på bilene. Det er mye pirk, og de blir aldri helt ferdig med bilene sine. Det er langtidsprosjekter, og ettersom de fleste av jentene jobber i helsesektoren, så er det bil som gjelder hver gang de har noen timer fri. For den som driver med bil er sommerhalvåret sesong, og travel periode.

– Når vi først har fri, går det i bil.

– Men dette må da være en skikkelig dyr interesse?

– Vi har for mye penger vi, sier Tone Westby.

Men hun avfeier det fort som en spøk.For det er utrolig dyrt å gjøre de minste justeringer. Hvis lakken ikke er feilfri, går tusenlappene fort.

Betaler alt selv

– Sparekontoen har jeg tømt mer enn en gang, sier Thea Solheim.

Hun kjører en Opel Kadett C, 78-modell.

Jentene betaler alt selv. De har verken personlige sponsorer eller altfor mye penger, men som de fleste andre som brenner for noe, så er det verdt å bruke det meste av penger på noe de synes er gøy.

Sara har pusset opp sin Volvo 740 turbo nesten helt selv. Hun har skrudd fra hverandre alt utenom dashbordet. Dette har tatt to år, men hun er nok ikke helt ferdig likevel.

Arrangerer treff

De pusser opp alt såframt de klarer det selv, hvis ikke, må de få tak i noen som kan.

– Hvis det eksempelvis er en motor som skal byttes, så tilkaller vi assistanse.

Tone har kjøpt sin BMW E30 cabriolet slik den er nå, og har planer om å pusse den opp.

Det er bare én av jentene som har utdannelse på feltet. Jeanette Strand har gått lakkeringslinjen, men utenom dette er kunnskap overført fra foreldre, delt eller sjøllært.

På saga på Skansen arrangerer de et treff hvert år. Da håndplukker jentene dommere som er bilinteresserte og noen som ikke har fullt så god peiling. Og så bedømmes bilene i forskjellige klasser og kategorier. De har arrangert et treff på Vålerbanen, og håper etter hvert å kunne arrangere treff med både utstilling og kjøring. Kjøring trekker mer folk. Christina Solheim har også en banebil, så dette vil kanskje bli en større satsing framover.

Kun én vinner

Utstillingene er ikke like, men det er oftest klasseinndelinger med de forskjellige merkene. Audi, VW, BMW, Opel, Ford og så videre. De litt mer sjeldne bilmerkene går inn i en øvrig klasse.

Christina Solheim (f.v.), Thea Solheim, Tone Westby, Sara Harriet Korsmo
 og Madeleine Pettersen har planer om enda flere pokaler.
Foto: Ingeborg Nymoen, glomdalen.no
Christina Solheim (f.v.), Thea Solheim, Tone Westby, Sara Harriet Korsmo og Madeleine Pettersen har planer om enda flere pokaler. Foto: Ingeborg Nymoen, glomdalen.no

Veteran, amcar, beste jentebil og en klasse som heter Show'n shine og går ut på å ha den blankeste og reneste bilen.

Når jentene arrangerer treff har de og kun én vinner. På treff som Gatebil er klassene større, og tre stykker skal på pallen.

Girlicous må ofte ta hensyn til mindre oppmøte enn på store treff, og har derfor litt andre klasseinndelinger.

Noen ganger er det klasser for beste lakk, dekor og en egen klasse for beste motorrom.

Litt "bitching"

Jentene pleier å ha med en kategori som heter «dommerens favoritt» og noen ganger «peoples choice», der publikum kan stemme fram den bilen de liker best.

De har tre pokaler å vise fram som gruppa har vunnet i fellesskap. Girlicous ble beste klubb/team på Gatebil i mai. Tredjeplassen i Meguiar's Show'n shine stakk de også av med, da de var den gruppa som i sin helhet hadde de reneste, mest skinnende bilene. I fjor tok de tredjeplass i kampen om beste klubb, og premieringene gir mersmak for jentene.

– Men det blir litt «bitching» mellom jenteklubbene, for dem som har vunnet mye er litt ovenpå, forteller Tone Westby.

Som i alle konkurranser er instinktet på plass, og det gjelder å være best.

Nå skal jentene fortsette på evighetsprosjektene sine, og satse videre mot flere pallplasseringer og bedre biler. Forhåpentligvis vil de også klare å få til flere biltreff i distriktet som har voksende antall deltakere.

Du kan lese mer om bil og trafikk på glomdalen.no - her:

Det er ikke noe å si på spennet i bilvalget hos jentene i Girlicious. Alt fra klassisk, gammel Opel - til BMW cabriolet. 
Foto: Ingeborg Nymoen, glomdalen.no/ANB.
Det er ikke noe å si på spennet i bilvalget hos jentene i Girlicious. Alt fra klassisk, gammel Opel - til BMW cabriolet.  Foto: Ingeborg Nymoen, glomdalen.no/ANB.

Bilselgere: Nå selger de fletta av gutta