Real Madrid-president Florentino Perez (t.v.) sammen med nysigneringen James Rodríguez på en pressekonferanse tirsdag kveld. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Real Madrid-president Florentino Perez (t.v.) sammen med nysigneringen James Rodríguez på en pressekonferanse tirsdag kveld. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

James Rodríguez klar for Real Madrid

VMs toppscorer blir storklubbens andre store sommersignering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet, men nå er overgangen bekreftet.

I formiddag gjennomførte VM-stjernen den medisinske testen, og sendte et fornøyd smil til de fremmøtte journalistene like etter. 

Ikke lenge etter bekreftet klubben overgangen på sin hjemmeside.

James Rodríguez blir Real Madrid-spiller, og er dermed «Los Blancos» andre store sommersignering. Han har fått tildelt draktnummer 10.

23-åringen kommer fra Monaco, og blir den andre midtbanespilleren Carlo Ancelotti sikrer seg denne sommeren, etter at Toni Kroos ble Madrid-spiller fire dager etter VM-finalen.

Les også: Nybakt verdensmester til Real Madrid

Det er ikke offentliggjort noen overgangssum for 23-åringen, men Marca oppgir at Monaco mottar like i overkant av 700 millioner kroner (80 millioner euro) for den offensive midtbanespilleren. Avisen AS skriver at James vil tjene snaut 60 millioner kroner (i underkant av sju millioner euro) i året. Ifølge Marca blir James presentert for fansen kl 20:00 i kveld.

Femte dyreste spilleren i historien
Dermed blir colombianeren sommerens nest dyreste spiller til nå, kun slått av Luis Suárez, og den femte dyreste spilleren i historien. Kun Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Suárez og Zinedine Zidane har kostet mer enn Real Madrids nyeste stjerne.

Monaco-karrieren varte kun i en sesong, for etter å ha imponert nok til å komme på årets lag i Ligue 1 i debutsesongen var det knyttet høye forventninger til Rodríguez i sommerens VM i Brasil.

Der markerte Colombia seg som et av de mest positive lagene, Rodríguez ble toppscorer med seks mål på totalt fem kamper, og sikret seg med det ekstremt gode kort på hånden med tanke på å bli del av Real Madrids allerede imponerende stjernegalleri.