UHELDIG: Ved All inclusive-hotellet Seven Seas i Side, utenfor Antalya, har flere skandinavere fått kraftig magesyke mens de har vært på ferie. Foto: Star Tour
UHELDIG: Ved All inclusive-hotellet Seven Seas i Side, utenfor Antalya, har flere skandinavere fått kraftig magesyke mens de har vært på ferie. Foto: Star Tour

Svensker og nordmenn rammet av kraftig magesyke i ferieparadis 

Flere av de svenske turistene er lagt inn på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjester på All Inclusive-hotellet Blue Village Seven Seas i Side, utenfor Antalya i Tyrkia, er hardt rammet av magesyke, skriver svenske Aftonbladet.

Lørdag var 47 svenske turister syke, der 15 av dem er barn, melder avisen. Flere har blitt fraktet til sykehus.

– Jeg fikk beskjed om at jeg hadde tarminfeksjon, og fikk drypp i to døgn. Nå går jeg på antibiotika, forteller Hanna (18).

Nordmenn rammet

I skrivende stund befinner det seg 1175 gjester på hotellet, derav 250 er nordmenn. Ifølge reiseoperatøren Star Tour har til sammen 52 svensker og 12 nordmenn meldt fra om magetrøbbel.

– Vi har fått informasjon om at 12 nordmenn har rapportert til hotellets lege om magesyke, og legen har vurdert gjestenes tilstand. Jeg kjenner ikke til om de har vært på sykehus, sier Kirsti Irgens Ertsås til TV 2, pressekontakt i Star Tour.

Er du rammet av magesyken? Ta kontakt med TV 2 på tips@tv2.no!

Årsak fortsatt ukjent

Videre forteller Ertsås at årsaken til utbruddet ikke er kjent på dette tidspunkt.

– Det var i helgen at flere gjester meldte fra til hotellets lege om magesmerter og diaré. Nå har det blitt tatt ulike prøver av badevannet, maten, isbiter og lignende, men alle prøver er OK. Så det er ingenting som tyder på at smitten kommer fra hotellet. Hotellets lege har heller ikke funnet årsaken foreløpig, tilføyer hun.

Hotellet gjør nå flere tiltak for at smitten ikke skal spre seg ytterligere.

– Alle toaletter, rom og restauranten er desinfisert, samt at det er hengt opp skriv med informasjon om hvor viktig det er med riktig hygiene, sier Ertsås.

Kramper og diaré

Aftonbladet har pratet med flere av de svenske gjestene, blant annet Marianne (35) fra Stockholm. Hun forteller at hun ble lagt inn på sykehus med kraftige kramper og diaré.

– På grunn av dehydrering var kaliumnivået mitt så lavt, at legene ville ha meg over natten. Men jeg tok sjansen, og skrev meg selv ut, forteller hun.

Star Tour har fått beskjed fra deres reiseledere på stedet at de norske gjestene oppfører seg stille og rolige, og at de ser ut til å nyte ferien.