NY JOBB: Erik Hoftun skal kombinere rollene som sportsdirektør og assistenttrener. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
NY JOBB: Erik Hoftun skal kombinere rollene som sportsdirektør og assistenttrener. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

– Merkelig å ansette Hoftun som assistenttrener

Rosenborg-miljøet er skeptisk til Erik Hoftuns nye jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at Kåre Ingebrigtsen tar over som Rosenborg-trener. Med seg som assistenttrener får han Erik Hoftun.

Hoftun har de siste årene vært sportsdirektør i klubben, men han blir nå fratatt noen av sine oppgaver som sportsdirektør for å kunne være assistenttrener samtidig. 

– Jeg skal være assistenten til Kåre. Styret jobber med en prosess der de ser på organiseringen på sport. Foreløpig fungerer jeg som sportslig leder, men får avlastning på enkelte områder, forteller den tidligere stopperkjempen på pressekonferansen. 

Ikke alle i Rosenborg-miljøet er like begeistret for det.

– Det er en litt merkelig avgjørelse. Jeg ser ikke helt logikken i det. Det er litt spesielt, men jeg kan leve med det all den tid det er en midlertidig løsning ut året, sier talsperson i Kjernen, Kenneth T. Kjelsnes, til TV 2.

– Hvorfor er du skeptisk?

– Det er litt merkelig å skulle ha begge jobbene på samme tid. Han blir samtidig både en over - og underordnet, så det blir jo en spesiell rolle. Man mikser rollene godt sammen. Styret sier klart at de skal rydde opp generelt og at også han skal evalueres. Men dette får man jo til å lure på om dette er en fremtidig rolle for Hoftun. Det blir bare flere spørsmål enn svar. Hva er hensikten?, spør Kjelsnes. 

– Tror du han sitter ut året og det er det?

– Det blir bare spekulasjoner. Man begynner jo å lure på om dette er en slags nedtrapping for ham. Som sagt får vi flere spørsmål enn svar. 

På spørsmål om hvor fornøyd han er med Rosenborgs nye trenerkabal, er Kjelsnes klar.

– Det at Ingebrigtsen blir ansatt på midlertidig basis er en grei løsning mens det gjøres en grundigere jobb med å finne en permanent trener. Men Ingebrigtsen sitter på en prøvekontrakt ut året, så jeg håper for all del ikke at det betyr at klubben ikke gjennomfører jakten på en ny sjef grundig nok. Da har man i så fall sviktet i den grundige jobben som skal gjøres for å finne en trener, mener han.

Heller ikke «Mini» Jakobsen var overbegeistret.

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg trodde han var sportssjef. Man har jo andre krefter i klubben – for eksempel Trond Henriksen, som har vært assistent tidligere, sier TV 2-eksperten.