Mange var før kampen skeptiske til om Ade Akinfenwa var i form. Ifølge Daily Mail er det ingen grunn til bekymring. Foto: MONTASJE/SCANPIX/PA PHOTOS/CHELSEA
Mange var før kampen skeptiske til om Ade Akinfenwa var i form. Ifølge Daily Mail er det ingen grunn til bekymring. Foto: MONTASJE/SCANPIX/PA PHOTOS/CHELSEA

Beast mode ON! Møt Adebayo Akinfenwa (32) – trolig verdens sterkeste fotballspiller

Hjemmepublikummet trodde ikke sine egne øyne da de fikk se Dons' nysignering i aksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er den 99 kilo tunge AFC Wimbledon-spissen som stjal all oppmerksomheten under gårsdagens treningskamp mot Chelsea på Kingsmeadow.

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse av Akinfenwa leverte en sterk prestasjon.

32-åringen har nylig skrevet under for Dons (League Two), og er særlig kjent for å være den desidert sterkeste spilleren på Fifa 14. Mannen løfter smått imponerende 180 kilo i benkpress – nesten det dobbelte av hans egen kroppsvekt. 

Foto: CHELSEA FC
Foto: CHELSEA FC

Publikum forventet seg kanskje ikke all verden av en spiller som har brukt de siste årene i lavere divisjoner i England, og som fikk sin proffdebut i 2002 i walisisk Premier League for Barry Town!

Men «The Beast», som Wimbledon-fansen allerede har døpt ham, gikk ifølge Daily Mail rett i Beast Mode og fikk absolutt vist sine styrker i løpet av sine 66 minutter på banen.

Selv om han ikke fikk nettkjenning, dro han av den ene etter den andre i Chelseas langt bedre betalte forsvarsrekke gang på gang. Hjemmelaget sjokkerte også gjestene med å ta ledelsen etter bare 40 sekunder.

Dons rakk attpåtil å doble forspranget før Chelsea våknet og innså at det burde være enorm nivåforskjell mellom lagene: Dermed begynte en voldsom opphenting som gjorde at det til slutt sto 3–2 i favør gjestene ved full tid.

Bildene av Akinfenwa gikk sin seiersgang på sosiale medier etter kampen.