KAN BLI LAGKAMERATER IGJEN: Ifølge fransk media skal Didier Drogba og John Terry nok en gang ikle seg samme drakt neste sesong. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
KAN BLI LAGKAMERATER IGJEN: Ifølge fransk media skal Didier Drogba og John Terry nok en gang ikle seg samme drakt neste sesong. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

L'Equipe: Drogba tilbake til Chelsea

Ifølge fransk storavis gjør ivorianeren comeback i Vest-London.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den seriøse franske avisen L'Equipe skriver søndag at det nærmer seg en retur til Chelsea for klubblegenden Didier Drogba.

På dagen ti år etter at Chelsea for første gang signerte ivorianeren melder nemlig Frankrikes største sportsavis at 36-åringen er ventet å signere en ettårskontrakt i starten av neste uke.

Deretter skal spissen bli del av den tekniske staben på Stamford Bridge, noe som har vært mange Chelsea-supporteres drøm helt siden ryktene om Drogbas retur begynte å svirre.

Spissen, som røk ut av VM med sitt Elfenbenskysten på verst tenkelige vis da Hellas scoret på straffespark på overtid i siste gruppespillkamp, har tilbrakt de siste 18 månedene i Galatasaray, men er nå tilgjengelig på fri overgang etter at kontrakten gikk ut.

Nøyaktig ti år siden han signerte for Chelsea første gang
20. juli 2004 ble hans overgang fra Marseille til Chelsea bekreftet, for det som den gang var en overgangssum på rundt 250 millioner kroner (24 millioner pund).

I sin første periode i Vest-London kronet han oppholdet ved å først score i ordinær tid for deretter å sette inn det avgjørende straffesparket i Mesterliga-finalen mot Bayern München i mai 2012, før han deretter forlot klubben til fordel for spill i kinesiske Shanghai Shenhua.

På sine åtte strålende sesonger på Stamford Bridge spilte han 341 kamper, scoret 100 Premier League-mål (157 mål totalt), vant tre ligatroféer, fire FA-cuppokaler og ligacupen to ganger, samt det allerede nevnte karrierehøydepunktet i Mesterliga-finalen.

Blir i så fall sommerens femte signering
Chelsea har så langt i sommer sikret seg Atlético Madrids Diego Costa på topp, men har samtidig mistet både Demba Ba til Besiktas og Samuel Eto'o som hadde utgående kontrakt, og det har vært ventet at José Mourinho ville forsterke også spissplassen ytterligere.

I tillegg til Costa er også Cesc Fabregas, Filipe Luis og Mario Pasalic allerede hentet til «brua», noe som betyr at den hjemvendte Drogba i så fall vil bli Mourinhos femte sommersignering så langt.

PS! Didier Drogba spilte sin foreløpig siste kamp på Stamford Bridge i mars i år, da han som Galatasaray-spiller var med på å tape åttedelsfinalen i Mesterligaen mot nettopp Chelsea.