Rekdal tror han får beholde toppscoreren

– Dette er det vi som bestemmer, sier Vålerenga-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vidar Örn Kjartansson scoret sitt 14. Tippeliga-mål da Vålerenga slo Strømsgodset 2-0 og dermed stoppet Drammen-klubbens rekordrekke på Marienlyst lørdag kveld. Dermed blomstrer optimismen i Oslo-klubben igjen.

Tror Kjartansson blir
Men skal medaljedrømmen gå i oppfyllelse, er nok Vålerenga-trener Kjetil Rekdal avhengig av å beholde sin toppscorer. Rekdal virker svært klar på at Vidar Örn Kjartansson sitter i Oslo når overgangsvinduet lukkes.

– Ja, det tror jeg, sier han.

– Hva får deg til å tro det?

– Dette bestemmer jo vi. Vi sitter på rettighetene på spilleren. Hvis vi selger han forsvinner vi nedover tabellen. Men så vet jo vi at hvis spilleren blir for god for Tippeligaen er det jo naturlig at større klubber vil ha spillerene våre. Vi håper å være med å styre den biten der. Den dagen Vidar går videre håper vi er en dag det passer bra for Vålerenga og ikke for den klubben som skal kjøpe ham.

– Er han for god for Tippeligaen nå?

– Nei, det er han ikke, svarer Rekdal.

– Trives godt i Vålerenga
Kjartansson scoret sitt 14. seriemål mot Strømsgodset. Han burde hatt mål nummer 15, men bommet grovt fra straffemerket.

– Fantastisk kamp. Jeg visste ikke at Strømsgodset hadde den rekken som du forteller om nå. De er et fantastisk lag, så jeg er veldig fornøyd. Jeg har spilt tre kamper uten å score, så det var deilig å få den nå, sier Kjartansson til TV 2.

– Tror du at Vålerenga selger deg i sommer?

- Jeg vet ikke. Det er en stor forskjell fra klubber som viser interesse og som eventuelt legger inn et bud. Man vet aldri. Kommer det et godt bud vil de nok sette seg ned å diskutere det med meg. Jeg trives også godt i Vålerenga, sier den islandske spissen.