Strømsgodset med første Tippeliga-tap på Marienlyst på 37 måneder

Vålerenga stoppet Strømsgodsets rekordrekke på 46 kamper uten tap. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Vålerenga 0-2

 Strømsgodset gikk på et sjeldent hjemmetap da de tok i mot Vålerenga på Marienlyst lørdag kveld. 

– Veldig vondt
Ikke siden 16.juni 2011 har drammenserne tapt i Tippeligaen foran eget publikum. Det utgjør hele 46 kamper.  Men to kjappe Vålerenga-scoringer i første omgang satte en effektiv stopper for den imponerende rekorden. 

David Nielsen synes det var skuffende at den tre år gamle rekorden stoppet denne julikvelden.

– Det er veldig vondt, selvfølgelig er det vondt. Det er en rekord vi i klubben er stolte over. I dag klarte vi ikke å komme tilbake igjen etter å ha havnet under 0-2, sier han til TV 2.

SCORER IGJEN: Vidar Örn Kjartansson. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SCORER IGJEN: Vidar Örn Kjartansson. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Går for medalje
Kjetil Rekdal var høyt oppe at tre poeng i Drammen. Han kan fortelle at spillergruppen nå har oppjustert målsettingen for årets sesong:

- Nå har vi oppjustert målsettingen vår, nå gå vi for medalje. For å bidra til klubbens vanskelige situasjon på sport og økonomi. Medalje har vi nå definert så da er det bare å kjøre på!

Rekdal holder beina på jorden selv om laget hans tuktet Godset sin imponerende kamprekke.

- Det er en fjær i hatten for oss, men egentlig er det totalt uinteressant hvem vi slår. Vi må ha poeng skal målet om medalje leve videre. Men vi måtte virkelig kjempe for poengene her i dag, sier VIF-treneren.

 Hjemmelaget best i gang
Men det var Strømsgodset startet oppgjøret best. Peter Kovacs kom alene med Langer etter bare to minutter, men i steden for å spille en lagkamerat i perfekt posisjon avsluttet han heller selv midt på Vålerengas sisteskanse.

En enorm mulighet for vertene.

To kjappe VIF-scoringer
Og missen skulle vise seg å koste dyrt. For etter et kvarter smalt det i motsatt ende av banen. Vidar Örn Kjartansson startet et flott angrep med en nydelig hælflikk. Ballen endte til slutt hos Ghayas Zahid på bakerste stolpe som satte den kontant i mål.

Fem minutter seinere smalt det på ny. Kjartansson fikk stå helt umarkert på en dødball, og kunne enkelt sette inn sin 14.scoring i Tippeligaen denne sesongen.

– Det var deilig å score igjen etter tre kamper uten mål. De er et bra lag, så dette er et godt resultat for oss, sier Kjartansson.

Hjemmelaget kjempet for å komme tilbake og skapte noen farligheter i starten av andre omgang. Men de mørkeblå klarte ikke få ballen inn bak Langer.

Kjartansson brente straffe
Og etter 57 minutter kunne i steden Vålerenga gått opp til 3-0 da Zahid ble tildelt straffespark etter å ha blitt tatt av Høibråten.

Men da Kjartansson skulle sette sitt andre for dagen, sendte han heller ballen til side for mål.

– Det var et dårlig straffespark, men vi vant 2-0. Så jeg kan tilgi meg selv, flirte Kjartansson etter kampen.

Men Vålerenga holdt unna, og de påførte dermed Strømsgodset deres første hjemmetap i Tippeligaen på hele 37 måneder.