TATT FOR RØYKING: Jose MOurinho har uttalt seg etter at Jack Wilshere på ny ble tatt for røyking.
TATT FOR RØYKING: Jose MOurinho har uttalt seg etter at Jack Wilshere på ny ble tatt for røyking.

Mourinho bekymret for Wilshere som forbilde

Chelsea-sjefen reagerer på røykebildene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenals midtbanestjerne Jack Wilshere havnet nok en gang i medias søkelys da han, på ferie etter VMs sluttspill, ble avfotografert i lystig lag med en sigarett i munnen.

Wilshere ble tatt for det samme tilbake i november 2013, og måtte da stå skolerett for lagets manager Arsene Wenger.

Bekymret for Wilshere som forbilde
Og når midtbanespilleren nå har blitt tatt for det samme igjen, er det en annen London-manager som har kastet seg inn i debatten. Jose Mourinho uttalte på en pressekonferanse fredag at han ikke synes Wilshere fremstår som det forbildet han burde være.

– Jeg er selvsagt ingen spesialist, men jeg tror ikke det at en fotballspiller røyker en sigarett eller sigar med venner om sommeren vil påvirke prestasjonene hans. Men det vil påvirke små barn som sitter hjemme og tenker at dersom profesjonelle fotballspillere kan røyke, så kan de gjøre det samme, sier portugiseren ifølge Daily Mirror.

Han mener at det ikke er noe vits i å straffe Wilshere, men heller fortelle han hva konsekvensene kan bli.

– Det får mer en sosial konsekvens, enn en fysisk konsekvens. Det er ikke noe poeng i å kjefte på ham, men jeg ville heller forklart han at alt det han gjør eller har på seg blir en del av de unge sine liv, sier han. 

– Fabregas ville gått til oss uansett
Chelsea har i løpet av sommeren hentet blant andre Cesc Fabregas som de fleste trodde skulle vende tilbake til Arsenal. Men Arsene Wenger har gjort det klart at de ikke ønsket spanjolen, og at det var grunnen til at han endte opp i den blå delen av London.

Men ifølge Mourinho ville spanjolen endt opp på Stamford Bridge uansett.

– Jeg snakket med ham i 20 minutter. Jeg tror han virkelig ønsket å komme til oss. Som dere vet så hadde Arsenal muligheten til å blande seg inn, men jeg tror ikke han ønsket det. Jeg tror han hele tiden ønsket seg til oss, så det var en enkel jobb for meg, sier han.