TVITRET BILDE: Chico Flores la ut bilde (innfelt) av edderkoppen han hadde i munnen da han våknet. Fotomontasje: NTB scanpix/Twitter (innfelt)
TVITRET BILDE: Chico Flores la ut bilde (innfelt) av edderkoppen han hadde i munnen da han våknet. Fotomontasje: NTB scanpix/Twitter (innfelt)

Premier League-stjerne våknet med denne krabaten i munnen

Morgenstund med edderkopp i munn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange har nok hørt marerittaktige rykter om at man kan få i seg insekter og andre kryp når man sover.

For Swansea-stopper Chico Flores ble marerittet virkelig på lagets USA-turne. 

Dagen etter at Swansea spilte 1-1 mot Chivas Guadalajara i Milwaukee, våknet Flores opp med noe ukjent i munnen sin.

– I dag våknet jeg opp med en edderkopp i munnen, skriver han på Twitter. Vedlagt ligger et bilde av edderkoppen han våknet med.

Myten om edderkoppsvelging

Det er selvsagt ikke hyggelig lesning for de som er redde for at edderkopper skal kravle inn i munnen deres når de sover, men frykt ikke. 

Dette er kun en myte, og ifølge forskning.no skal det utrolig mange tilfeldigheter til for at det skal skjer.

For selv i søvne vil du kjenne en edderkopp som kravler på leppene eller tunga, noe som vil sette i gang en refleks for å få fjernet det.

Det vil si at for å svelge edderkoppen så er den nødt til å senke seg ned fra taket i en tråd, uten å røre verken lepper eller tunge. Deretter må den havne bakerst i munnen, og man er det nødt til å svelge på akkurat riktig tidspunkt.

Kanskje var det refleksen som gjorde at Chico Flores merket etterkoppen, spyttet den ut og fikk tatt bilde av krabaten som hadde kravlet i munnen. 

– Bare tøys

Det er uansett ikke noe man skal frykte, og selv om Flores hadde en spesiell opplevelse så er edderkoppspising i søvne ikke noe som pleier å skje.

– Dette er bare en myte. Selv om det for så vidt er teoretisk mulig, så er dette bare tøys, har avdelingsdirektør Preben Ottesen i avdeling for skadedyrkontroll i Nasjonalt folkehelseinstitutt sagt til kk.no.

Da er det mye større sjanse for å svelge et insekt når man er utendørs, for eksempel mens man sykler. Men også det er ufarlig.

– Det vil dø av den sterke magesyren i magesekken, forklarer Ottesen.