RBK-supportere svarte med hærverk etter ny Europa-nedtur

– Klubben må regne med reaksjoner nå, sier Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes.

Rosenborg tapte torsdag 1-2 for irske Sligo Rovers i europacupkvalifiseringen. Dermed må trønderne minst score to mål for å ta seg videre i turneringen.

– Må regne med reaksjoner
Det svake resultatet har fått det til å renne over for allerede utålmodige RBK-supportere.

– Vi har jo sagt lenge at Rosenborgs spill ikke er bra nok. Prestasjonene er ikke bra nok, og utviklingen går feil vei. Og da får man også resultater som vi fikk i går, sier leder i Kjernen, Kenneth Kjelsnes.

Etter kampen i går har frustrerte supportere drevet hærverk utenfor Lerkendal. «Hoftun må gå» er noe av det som står skrevet på murer og kontainere utenfor lagets hjemmebane.

– Rosenborg må regne med at det kommer litt aksjoner. Men jeg tar avstand fra tagging på privat eiendom som jo blir hærverk. Men at man henger opp bannere og lignende er aksjonsformer som er helt innenfor og som Rosenborg må regne med, sier han.

– Kommer det flere aksjoner i fremtiden?

– Det vil jeg regne med. Vi har ikke diskutert noe konkret ennå, det er kort tid siden kampen i går. Så vi får se. Vi har aksjonert litt foreløpig med bannere på tribunen, så får vi se hva vi gjør fremover, sier han.

– Må ha utskiftninger i sportslig ledelse
Han er helt klar på at det må utskiftinger til i den sportslige ledelsen for at Rosenborg skal komme seg på skinner igjen.

– Rosenborg er nødt til å gjøre et grundig arbeid. Det burde de gjort for lenge siden. Det å hente en trener er man nødt til å bruke mer enn en liten uke på. De er nødt til å gjøre en grundigere jobb. De er også nødt til å gjøre utskiftninger i øvre sportslig ledelse også. Klubben har utviklet seg i gal retning lenge nå, og det har skjedd med skiftende trenere. Det er derfor ikke bare trenerens feil, sier han.