Han har Tour-feltets største tatovering

En velt for to år siden satte fart i Koen de Korts tatoveringsplaner.

Saint-Etienne (TV 2): I spurtene er Koen de Kort (31) mannen som kjemper med nebb og klør for at Marcel Kittel skal få en best mulig posisjon. De Kort er en habil sprinter, selv om han ikke har samme topphastighet som sprintgladiatoren Kittel.

I avslutningene går det hardt for seg, og med ujevne mellomrom deiser rytterne i bakken i over 70 km/t.

De Kort var involvert i en stygg velt for to år siden. Da ble han merket for livet.

- For litt over to år siden veltet jeg i en klassiker i Belgia, E3 Harelbeke. Jeg mistet mye hud i velten. Jeg har alltid hatt en plan om å få en tatovering, men jeg har aldri visst hva jeg ville ha. Da såret grodde hadde jeg store arr. Jeg begynte å tenke over hvorfor jeg sykler, og hvorfor jeg risikerer helsen min og huden min for sykling. Det er jo egentlig underholdning. Slik kom jeg frem til gladiator-temaet, sier de Kort til TV 2.

Nederlenderen begynte med å dekke over deler av arret. Siden har han tilbragt mange smertefulle timer hos tatovøren.

- Gladiatorene satte livet sitt på spill for å underholde folket. Det er ikke slik at jeg føler meg som en gladiator, men jeg følte det passet bra. Jeg startet med en liten gladiator på siden ved ribbeina. Den dekket arrene halvveis, men for meg handlet det ikke om å dekke til arrene. Siden har det bare blitt flere. Man kan ikke stoppe å ta tatoveringer når man først har tatt en, sier de Kort.

Etter inneværende sesong satser de Kort på å fullføre kroppskunsten.

- Jeg er egentlig veldig stolt av tatoveringene. Jeg håper å bli ferdig i oktober. Å ta tatoveringer i løpet av sesongen er ikke en god ide. Det er irriterende spesielt når man har på seg trange klær, sier de Kort.