Van Gaal hyllet Manchester United som den største klubben i verden

Holdt sin første pressekonferanse torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en blytung fjorårssesong er optimismen tilbake i den røde delen av Manchester. Mye av grunnen til det heter Louis van Gaal.

– Største klubben i verden
Torsdag holdt nederlenderen sin aller første pressekonferanse som sjef på Old Trafford, og han startet med å hylle Manchester United-legenden Bobby Charlton.

– Først av alt vil jeg takke Sir Bobby Charlton. Det er en stor ære å komme inn her og bli guidet av ham. Mine første steg som United-manager var sammen med ham, og det synes jeg er stort. Jeg har alderen til å ha sett ham spille. Så jeg vet hva han betyr for klubben, og for England, sier han.

De første spørsmålene fra salen handlet om hva ambisjonene hans var for hans første sesong i sjefsstolen på Old Trafford.

– Jeg skal gjøre mitt beste. Det er alt jeg kan gi. Jeg kan ikke gi mer, for man vet aldri hva som skjer i fotball. Dette er den største klubben i verden. I løpet av to dager har jeg allerede forstått hvor viktig klubben er. Jeg må jobbe og forberede laget, og tilpasse meg denne store klubben. Det blir ikke enkelt. Men jeg skal gjøre mitt beste. Og når du ser karrieren min, så ser du hva jeg har vunnet. Og fremtiden vil vise om jeg kan gjøre det samme her, sier han.

Nederlenderen er kjent for en sterk personlighet og for å ha stålkontroll på journalistene rundt seg.

Og da spørsmålene om hans ambisjoner begynte å gjenta seg, sa han klart i fra.

– Det er dette alle spør om. Jeg har allerede svart på det, sa han og ba om neste spørsmål.

Den nyansatte United-manageren fikk også spørsmål om hvor mange nye spillere han ville hente inn, uten at journalistene fikk et klart svar på det.

– Metoden min er alltid den samme. Jeg vil først bli kjent med de spillerne jeg har, og se dem i noen uker. Deretter vil jeg kanskje hente inn nye spillere, sier han

Har hatt kontakt med Ferguson
Et naturlig spørsmål var om han hadde hatt kontakt med Sir Alex Ferguson.

– Ja, han ringte meg og gratulerte meg med jobben. Vi har avtalt at vi skal møtes for en kopp kaffe, og kanskje en bedre flaske vin, sier han.

Avslørte Carrick-skade
På tampen av pressekonferansen avslørte nederlenderen også at Michael Carrick har pådratt seg en skade. 

– Carrick skadet seg i går. Det er et stort slag for oss, for han er en svært rutinert spiller, sier han.

 

 

 

 

TV 2 sender Manchester Uniteds treningskamper:
Manchester United – LA Galaxy, 24. juli (05.00), TV 2 Sport Premium
Manchester United – Roma, 27. juli (02.00), TV 2 Sport Premium
Manchester United – Inter, 29. juli (01.30), TV 2 Sport Premium

BESTEMT: Manchester United-trener Louis van Gaal overlater ingenting til tilfeldighetene når han er trener. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
BESTEMT: Manchester United-trener Louis van Gaal overlater ingenting til tilfeldighetene når han er trener. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS