LØP MEST: Daniel Sturridge, Oscar, Mesut Özil og Robin van Persie var de som løp og spilte mest for sine respektive klubber i VM. Finn ut hvem som spilte mest ned i saken. Foto: NTB scanpix.
LØP MEST: Daniel Sturridge, Oscar, Mesut Özil og Robin van Persie var de som løp og spilte mest for sine respektive klubber i VM. Finn ut hvem som spilte mest ned i saken. Foto: NTB scanpix.

Denne Premier League-klubben er mest utmattet etter VM

Sjekk hvordan VM rammer din klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er helt nøyaktig én måned igjen til Premier League starter. Om 31 dager sparker Manchester United og Swansea i gang sesongen på Old Trafford.

En måned er ikke spesielt lenge for de spillerne som kom langt med sine nasjoner i VM. Verst er det for José Mourinho og Chelsea.

The Guardian har laget en oversikt over hvilke lags spillere som løp mest og spilte mest i VM. Der er Chelsea i en særklasse. 

Til sammen spilte Premier League-stjernene over 16 dager med fotball i Brasil. Totalt tilbakela de 2489,9 kilometer. Det har vært dårlig med ferie med andre ord.

Chelsea hardest rammet

Og før de vet ordet av det, må de vende tilbake til klubbfotballen og starte oppkjøringen sammen med resten av lagkameratene før en lang sesong med tøff engelsk fotball venter. Hardest rammet av dem alle er altså Chelsea.

Chelsea-stjernene både løp lengst og spilte mest i Brasil. Til sammen løp de 436,3 kilometer og spilte 4123 minutter. Den som utmerker seg er Oscar, som allerede i vår viste tegn på at han var sliten.

The Blues-fansen husker sannsynligvis Juan Matas innholdsrike 2012, hvor han knapt hadde ferie på grunn av OL-deltakelse blant annet. Det resulterte i at daværende Chelsea-manager, André Villas-Boas, ga han en høstferie, noe som gjorde underverker da han kom tilbake og storspilte. Kanskje Mourinho må vurdere å gjøre det samme med Oscar.

Samtidig skal det sies at foruten Oscar var det få av Chelsea-spillerne som passerte 270 spilte minutter, eller drøye tre kamper. André Schürrle for eksempel, som ble verdensmester med Tyskland, spilte kun 244 minutter. 

Arsenal med flest verdensmestere

Arsenal har også det samme problemet med Mesut Özil, som viste tegn på at han var sliten andre halvdel av forrige sesong. Han løp og spilte enda litt lenger enn Oscar igjen med 73,2 kilometer og 665 spilte minutter.

Arsène Wenger kan i det minste skryte av å ha flest verdensmestere i troppen. Ikke siden 1998 har de hatt en verdensmester på laget. Da vant Patrick Vieira og Emmanuel Petit VM med Frankrike. 

Det året kom Manchester United svært godt ut av det med flere friske og raske engelskmenn. De røk i åttedelsfinalen, og United vant The Treble i 1999.

United med flest målscorere

Louis van Gaal bryr seg tydeligvis lite om dette. Stjernespiss Robin van Persie ble flittig brukt i Brasil, men så var han også den Premier League-spillerne scoret flest mål med sine fire rett foran nevnte Schürrle.

Manchester City på sin side var representert med ti spillere i Brasil, men mellom seg scoret de kun to mål og hadde ingen målgivende pasninger. 

Både Tottenham og Liverpool håper de kan gjøre det hakket bedre enn forrige sesong. De kan i alle fall ikke klage på høy VM-deltakelse. Hugo Lloris og Jan Vertonghen gjør at Spurs kryper litt over Merseyside-klubben, men førstnevnte er tross alt keeper, mens den belgiske stopperen er linket bort til Barcelona. 

Mannen som løp og spilte mest for Liverpool var Daniel Sturridge med sine 26,9 kilometer og 260 spilte minutter. Landslagstrenerne var med andre ord ganske snille med Liverpool-spillerne.

De eneste to klubbene som ikke hadde med spillere til VM var West Ham og Burnley.

Managerne kommer garantert til å bruke dette som en unnskyldning når det begynner å dra seg til, men Manchester United har vist før at å ha en tropp smekkfull av landslagsspillere ikke nødvendigvis er negativt.