Kristoff: - Jeg håper det er helt vilt i Norge

Alexander Kristoff anbefaler at hele landet tar en fest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saint-Etienne (TV 2): Alexander Kristoff spurtet seg inn i en eksklusiv gruppe nordmenn som har vunnet en etappe i Tour de France da han gikk til topps på dagens 12. etappe til Saint-Etienne. 

Gjenopplev vinnerspurten i videovinduet øverst!

På Twitter lar en rekke nordmenn se røre av prestasjonen. Kristoff synes det er stas.

- Men jeg gråter ikke selv. Jeg vet at mange bryr seg. Endelig gjorde jeg det. Jeg tror det er mange som gleder seg på vegne av meg. Jeg vet hvor stort dette er i Norge. Jeg har sett det mange ganger selv. I tillegg er det mange nordmenn rundt i løypen, selv om det bare er jeg som er her. Tour de France er det største sykkelløpet i Norge, sier Kristoff.

Nå gir han tommel opp til dem som vil ta seg en fest i kveld. Han regner med venner og familie allerede er i gang.

- Jeg håper det er vilt i Norge, og at de holder en fest og feirer meg. Hele landet, smiler Kristoff.

Utenfor lagbussen var det høy stemning etter Kristoff-seieren. Luca Paolini og Gatis Smukulis skrek "champagne" mens de gikk opp trappene i bussen.

- De er med her for at jeg skulle ta en etappeseier. Nå er Touren en suksess for dem. Dette viser at laget kan stole på meg og at jeg kan stole på dem. I dag vil vi ha en stor fest, sier 27-åringen.

Selv om han var i skyene etter seieren, rangerer Kristoff Milano-Sanremo-seieren som enda større.

BLID: Alexander Kristoff.
BLID: Alexander Kristoff.

- Jeg føler at Milano-Sanremo var en større seier. Det er et endagsritt, og man får 100 World Tour-poeng for å vinne. En etappeseier i Tour de France gir 20, men det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten, sier han.